Els firaires de Festa Major s’instal·laran al Polígon Castellbisbal Sud

Les parades de firaires de Festa Major que fins ara s’havien instal·lat al parc Folch i Torres canviaran d’ubicació, passant a instal·lar-se al polígon Industrial Castellbisbal Sud on s’estendran des del carrer Romaní fins al carrer Ginesta, darrere de la Benzinera Castellbisbal.

Publicitat

Aquesta mesura, decidida des de l’Ajuntament amb el suport de la majoria de grups polítics, s’ha pres tenint en compte aspectes com la mobilitat, l’aforament, la seguretat i, especialment, qüestions com les molèsties que el soroll i la música que cada any afecten el veïnat.

Pel que fa a la mobilitat, el canvi de lloc resol el problema que generava el fet d’ubicar-se al parc Folch i Torres, espai que habitualment es fa servir d’aparcament per facilitar l’accés fins al nucli urbà i que amb la instal·lació dels firaires no es podia fer servir.

Publicitat

En aquest cas, Folch i Torres és un espai amb una superfície massa petita per poder allotjar totes les atraccions i parades mantenint totes les mesures de seguretat necessàries per poder garantir, no només aspectes com les zones de pas necessàries en cas d’evacuacions d’emergència, sinó també l’absència d’aglomeracions, un punt essencial a tenir en compte per tal d’evitar la propagació de la Covid-19.

D’aquesta manera, segons ha comunicat l’Ajuntament, s’ha posat en marxa una sèrie de mesures per acompanyar aquest canvi per tal de garantir la seguretat tant dels firaires com de les persones. Per tot això, s’està treballant en la instal·lació de punts de connexió elèctrica i d’aigua per donar servei a les parades i atraccions, en el tancament i la senyalització del recinte, així com en la instal·lació de lavabos públics i contenidors per a la recollida dels residus.

Tanmateix, el consistori està estudiant la manera de garantir la seguretat de les persones que es desplaçaran a peu des del nucli urbà i que hauran de travessar la carretera de la variant per arribar al polígon Castellbisbal Sud.