Els ERTOs d’empreses de Castellbisbal afecten més de 4.000 persones

Les empreses de Castellbisbal han presentat un total de 173 ERTOs arrel dels efectes de la pandèmia COVID-19. Aquesta mesura, facilitada pel govern espanyol per fer front a la caiguda en l’activitat arrel de la declaració de l’estat d’alarma, han afectat fins a 4.015 persones que treballen al nostre municipi, segons les dades a disposició de l’Ajuntament.

Publicitat

Amb aquestes xifres, Castellbisbal es converteix en el setè municipi més afectat per ERTOs del Vallès Occidental, on ja s’arriba a la xifra de 316.345 persones. Les més de 4.000 persones afectades a Castellbisbal representen un 4,5% de la població afectada de tot el Vallès Occidental per darrere de Montcada (5%), Cerdanyola (5,9%), Rubí (7,3%), Barberà del Vallès (8,8%), Sant Cugat (10,6%) i les dues capitals de comarca que compten amb el percentatge més alt, Terrassa amb un 19,3% i Sabadell amb un 16,3%.

Segons el consistori, les dades dels sectors més afectats mostren les indústries manufactureres (27,8%), el comerç (17,7%), l’hostaleria (12,6%), la construcció (6,4%) i les activitats professionals tècniques (5%) com els principals sectors colpejats per aquesta crisi que sumen prop del 70% de les persones afectades per un ERTO.

Publicitat

Per una altra banda, les dades d’atur també han crescut fins a situar-se en 673 persones a l’abril, 100 persones més que al mes de març. Davant aquesta situació, l’Ajuntament preveu reforçar els recursos destinats a l’Àrea de Promoció Econòmica, redefinint els espais d’atenció ciutadana així com reorganitzant els seus serveis, per poder atendre totes les persones que s’han vist afectades per un ERTO o que han perdut la feina.