Els Diables de Castellbisbal convidats a “Sa Revolta” mallorquina

IMG-20160801-WA0012Els Diables de Castellbisbal van actuar com a colla convidada a les Festes de Vilafranca de Bonany (Mallorca), el passat diumenge 30 d’agost, després que la colla mallorquina, els Boiets de Foc, vinguessin a Castellbisbal per la Nit de Foc de l’any 2013.

Publicitat

Els membres de la colla van ser rebuts el divendres 29 per la Regidoria de Cultura de Vilafranca, que tot seguit els va cedir el Centre de dia “Sa Residència” per tal que s’instal·lessin al llarg del cap de setmana. Els va permetre, per tant, poder gaudir dels actes i les activitats programades per la Festa, com ara la tradicional sortida del Dimoni i el passacarrers amb els caparrots i la colla de xeremiers.

Els Boiets de Foc es van crear l’any 2009, però no va ser fins passat un any que van fer la primera aparició pública en el seu primer correfoc. Ara bé, tot i ser una colla jove, ells mateixos es defineixen com a “Esbart de Diables”, és a dir, no només fan actuacions amb pirotècnia sinó que també fan representacions sense foc. La gran afluència d’assistents al correfoc d’enguany va denotar que, encara que la colla no tingui encara una llarga trajectòria, sí genera una gran espectació per part dels vilafranquers i pobles veïns.

Publicitat

Segons explica la presidenta de la Colla de Diables de Castellbisbal, Rocío Cifuentes, “la rebuda dels habitants de Vilafranca va ser fins i tot més bona que a altres llocs on hem encés”. De fet, assenyala que “hem creat un vincle tant important entre les dues colles que ens agradaria seguir fent intercanvis, així que els hem convidat a la nostra gran festa de l’any 2017 aprofitant que Diables celebra el seu 30è aniversari”.

Per part de la Colla de Diables de Castellbisbal, finalment, es vol fer una crida a recuperar el tradicional paper dels aiguarders durant el correfoc. Anys enrere els aiguarders havien estat una part molt implicada en la sortida dels dimonis, tot refrescant els assistents des dels balcons amb galledes d’aigua. No obstant, cal remarcar que ni els membres de les colles ni les bèsties de foc poden ser mullades, ja que la pòlvolra humida és impredicible i podria ser perillós.

IMG-20160801-WA0033

Publicat el 8 d’agost de 2016 a les 10:00 per Cristina Muelas

Author: Vicenç Moliné