Els Costals, l’obra intocable (segons qui mani)

L’edifici públic més desencaixat que s’ha construït mai a Castellbisbal sempre ha estat la joia intocable d’Alternativa per Castellbisbal. Però ja són tantes incoherències que hem notat que ens obliguem a parlar-ne de nou.

Publicitat

No hem dubtat mai de la necessitat de dotar Castellbisbal d’una biblioteca millor, d’un auditori i d’altres serveis que podem trobar a Els Costals. Però sí que ens hem qüestionat que l’edificació fos la més bona i eficient possible, ja que es poden apreciar espais inutilitzables, nombrosos ascensors que requereixen manteniment, escales enmig de sales que no permeten gaudir de l’espai plenament, un escenari sense accés no visible des de platea, una biblioteca tan diàfana que fins i tot quan algú hi entra s’escolta de la planta de dalt…

Com l’edifici ja està fet, és el que tenim i hi haurem de conviure. Per tant, quan vam entrar al govern l’any 2015 i ostentàvem les regidories de Cultura i Educació situades en aquell moment de l’edifici, vam intentar adaptar-nos-hi i fer propostes d’inversió per millorar-ne els usos i funcionament. Tot un llistat d’accions a fer que mai va ser d’interès per part d’Alternativa de Castellbisbal, els quals no consideraven necessari fer-hi cap mena d’inversió. Quina casualitat que, un cop ells han disposat de les regidores que habiten Els Costals, l’interès per fer les millores que vam proposar, ha anat en augment. Que consti, que estem d’acord que tot això s’estigui fent, però no compartim que quan la proposta venia de nosaltres, això fos impossible. Comencem a demostrar-ho:

Publicitat

Pont de llum i sonorització: l’auditori va ser construït sense un pont de llums i cada vegada que es requeria, s’havia de llogar una estructura que, ben segur, recordar l’espai que ocupava i la molèstia visual que suposava. Igualment, no es disposava de sonorització fixa. Aquestes eren inversions que servirien per evitar haver de llogar tantes vegades. NO SE’NS ACCEPTAVA, PERÒ ARA JA HO TENIM!

Magatzem d’entitats: un dels pàrquings de l’edifici s’estava utilitzant com a traster del departament de cultura, museu, entitats i utensilis diversos; i vam proposar de posar gàbies per tenir les coses ben ordenades i que cada entitat sabés amb l’espai que pot comptar. Vam presentar el projecte i per sorpresa nostra… NO SE’NS ACCEPTAVA, PERÒ ARA JA HO TENIM!

Redistribució de les oficines: pensàvem que milloraria fer espais més diàfans i no que estigués separat en tants despatxos, i fins i tot, es podria guanyar espais per sales de reunions. NO SE’NS ACCEPTAVA, PERÒ ARA JA HO TENIM!

Personal: Alguna regidora d’Alternativa ens va qüestionar la quantitat de persones que treballaven a l’edifici. Això no obstant, el que ha fet ella quan li ha tocat estar-hi, va ser demanar més personal i posar-lo a les dependències. NO SE’NS ACCEPTAVA, PERÒ ARA JA HO TENIM!

Espai Foier: en aquest espai, segons considerava l’anterior regidor d’urbanisme i aparellador de l’edifici, no s’hi podia deixar material, que estava pensat com a lloc totalment diàfan per donar la benvinguda a la gent que va a l’auditori i com a vestíbul… Doncs bé, ara hi tenim una permanent escampada de cadires per a fer-hi xerrades, s’hi ha instal·lat una televisió, cortines…, NO SE’NS ACCEPTAVA, PERÒ ARA JA HO TENIM!

Seguint amb l’espai del foier, ara hi trobem un fet més actual. Sempre vam veure aquest espai com l’òptim perquè la imatgeria de Castellbisbal hi quedés resguardada. No podia ser que aquest patrimoni material de la vila quedés permanentment dipositat a un magatzem que no compleix amb les condicions òptimes. Era la idea perfecte per fer la Casa de les Tradicions que consistia simplement, a conservar la imatgeria pota-roja en bon estat i posar-hi uns plafons explicatius perquè la gent de la vila pogués visitar-la quan s’obrís en moments especials. Aquesta proposta que portàvem al programa electoral, Alternativa per Castellbisbal sempre la va rebutjar a l’espai foier, però MAI va posar sobre la taula un altre espai on tenir-ho. Celebrem que avui, l’espai del foier sigui dinàmic i les entitats el puguin aprofitar. Animem al veïnat a visitar l’exposició de la imatgeria que actualment podem presenciar fins a la festa major i que sigui tot un èxit. I continuem veient necessari el fet que la imatgeria estigui en un espai així, digne.

Aprofitem aquestes darreres paraules per agrair l’esforç que tantes persones i entitats estan fent perquè la FESTA MAJOR DE L’AIGUA I LA LLUM que celebrarem a l’agost sigui tot un èxit de participació. Si voleu i podeu, marxeu que vacances abans i/o després de la festa major, però del 17 al 21 d’agost, cal omplir carrers de Castellbisbal.    

BONES VACANCES I BONA FESTA MAJOR DE L’AIGUA I LA LLUM!!!

No dubteu en contactar amb nosaltres si teniu propostes i suggeriments.

ercastellbisbal@gmail.com
ERC Castellbisbal