Els concerts de gran format i el Tractor cauen del programa de Festa Major per les restriccions del Procicat

La darrera actualització de les restriccions a l’oci nocturn i les activitats amb públic han obligat a l’ajuntament a “aprimar” el programa de la Festa Major d’enguany. Concretament, s’han hagut d’eliminar els dos grans concerts previstos i l’acte proposat pel Tractor Sound System, també amb un enfocament festiu i musical.

Publicitat

Les restriccions imposades per la cinquena onada i l’augment descontrolat dels contagis, que a Castellbisbal ja superen els 200 des de principis de juliol, han motivat que la Generalitat hagi decretat un toc de queda a partir de la 1 de la matinada així com majors restriccions per a festivals i concerts després de les experiències del Canet Rock, el Vida Festival i el Cruïlla. El mateix cap de setmana, un festival amb 700 persones a Can Coromines també va generar una important polèmica a nivell municipal.

Així, el programa de Festa Major finalment no inclourà els concerts de ‘Roba estesa’ juntament amb ‘Strombers’ ni el de ‘Portobello’ i ‘Búhos’ que estava previst realitzar juntament amb l’acte del Tractor.

Publicitat

Tot i això, la resta de la programació segueix endavant amb concerts i espectacles de més petit format que començaran el cap de setmana del 6, 7 i 8 d’agost i que, acotats als caps de setmana d’agost, acompanyaran els actes d’entitats com l’Esplai, que organitzarà els seus tradicionals tallers, els Diables, que realitzaran un doble espectacle al pati de l’Institut Castellbisbal o les Puntaires, que han preparat una exposició a les sales parroquials i celebraran una trobada a l’espai Adjutori Segarra.

A part d’altres actes organitzats per les entitats, enguany també es recuperaran actes tradicionals com el Repic de campanes de Festa Major, l’ofici de Festa Major, el Tastavins o el Campionat de joc de bitlles Ronda de Rei, que enguany celebra 25 anys, entre d’altres.

Tot i que s’han repartit espectacles i concerts pels altres caps de setmana de juliol, enguany es tornaran a concentrar la majoria d’activitats el cap de setmana del 19 al 22 d’agost, en la majoria de casos amb reserva gratuita de places, seguint el model emprat des de Sant Joan de l’any passat.

Tot i que s’hagin retirat del programa, els concerts de ‘Roba estesa’, ‘Strombers’, ‘Portobello’ i ‘Búhos’ es miraran de reprogramar per altres dates més endavant, segons han explicat fonts del departament de Cultura.