Els centres educatius superen amb nota el curs de la Covid-19

Festa de final de curs a Els Arenys

Els centres educatius de Castellbisbal han acomiadat aquesta setmana un curs complex, marcat per la pandèmia de Covid-19 i que ha exigit a alumnes, professors i famílies un esforç extra i un vot de confiança en els protocols.

Publicitat

Tornant de vacances, al setembre, moltes veus senyalaven que els centres educatius serien la font d’un rebrot que finalment no es va produir fins al cap d’uns mesos i sense orígen als centres educatius.

A Castellbisbal, 2.500 alumnes han estudiat aquest curs als centres educatius locals i només s’han registrat 78 casos, incloent els de professors i personal d’administració i serveis.

Publicitat

“Les afectacions han estat força menors del que podíem esperar quan vam començar el curs al mes de setembre, quan no sabíem ben bé a què ens enfrontàvem ni com anirien les coses”, expliquen des de l’Institut Castellbisbal. Coincideixen des del Montserrat, que afirmen que “els protocols que hem dissenyat han funcionat” així com des del Benviure, on recorden les nombroses normes que s’han aplicat enguany per evitar la propagació del virus.

“Tot i haver tingut unes quantes adversitats, l’escola ha estat un lloc segur i hem demostrat tenir capacitat d’adaptació de la nostra tasca a les mesures de seguretat dictades per Salut”, han valorat des d’Els Arenys.

Des de l’Institut també valoren positivament la implicació de l’alumnat i famílies, “que han tingut un seguiment dels protocols molt bo i han mostrat sempre molta paciència i predisposició a col·laborar quan avisàvem d’una quarantena o d’alguna acció que calia fer, com anar a fer PCR a Terrassa d’un dia per a l’altre”.

Esl centres educatius d’educació infantil, tant públics com privats, no han estat una excepció i també han superat el curs amb molt pocs casos i sense ser focus de contagis. En aquest sentit, des de la Llar d’Infants Nostre Jardí es mostren satisfets que els esforços realitzats durant un curs “que es presentava molt difícil” han donat els seus fruits i els han permès “ajudar i acompanyar als nostres alumnes i a les seves famílies en el desenvolupament diari dels seus infants”.

Una altra de les possibles “víctimes” d’aquest curs podia ser la qualitat de l’ensenyament. En aquest cas, però, els responsables dels centres també en fan una valoració positiva i consideren que les metodologíes que han posat en pràctica per mantenir aïllats els grups bombolla i seguir-los donant classe en cas de quarentena han funcionat. “Tot i tenir grups bombolla i espais definits, hem continuat amb les propostes metodològiques que consideràvem necessàries per donar la màxima qualitat i aconseguir que els infants estiguessin en un ambient el més normalitzat possible i el més semblant al que estaven acostumats”, apunten des del Monsterrat en aquest sentit.

Des d’Els Arenys, recorden que “mestres i alumnes hem gaudit de poder estar junts, ha estat un regal poder iniciar el curs després d’un confinament tan llarg , que emocionalment ens havia deixat “tocats i tocades”. “Els que veritablement tenen tot el nostre reconeixement són els i les alumnes. Ens han donat una lliçó i s’han adaptat a la nova, complexa i diferent situació amb una rialla sempre als ulls”, conclouen des del Montserrat.

Festa de final de curs a Els Arenys