Els Bombers estabilitzen el foc de Castellví de Rosanes, que hauria començat per una negligència

Després de més de 24h actiu, l’incendi forestal de Castellví de Rosanes i Martorell ha estat estabilitzat pels Bombers de la Generalitat, que han aconseguit frenar tots els seus fronts després de controlar els últims focus que quedaven actius en zones orogràficament molt complicades.

Publicitat

La notíca ha arribat després que els Agents Rurals féssin públic que el foc s’havia originat per una negligència, suposadament per una persona que realitzava treballs de soldadura a menys de 500 metres del bosc, la distància mínima que s’ha de respectar per evitar accidents.

Un cop identificada la suposada causa del foc i recollides evidències, els Agents Rurals han obert diligències als jutjats de Martorell, que han ordenat la detenció d’un veí de la urbanització de Valldaina, a Castellví de Rosanes, que hauria estat soldant la tanca de la seva finca i una espurna hauria iniciat el foc.

Publicitat

El foc, que ha cremat unes 200 hectàrees, és fins ara el més important de la temporada a Catalunya, afectant als termes municipals de Martorell i Castellví de Rosanes. Un total de 18 camions de bombers han passat la nit a la zona controlant que no es produís cap revifada.