El trencaclosques dels magatzems municipals

L’octubre ha estat un mes de mudances. La brigada i moltes entitats del poble han hagut de traslladar totes les pertinences que tenien a la nau de Can Campanyà, una vegada l’ajuntament va decidir deixar de llogar-la pel seu elevat cost, de més de 20.000 euros mensuals segons l’acordat per l’equip de govern de l’anterior legislatura, format pel PSC, TxC i ERC.

Publicitat

La reubicació del material més voluminós, especialment els 88 vehicles que s’hi emmagatzemaven ha estat i és un repte pels tècnics municipals, que han hagut de fer malabars per encabir des dels remolcs que s’utilitzen per carnestoltes i els reis fins els 13 carros dels Amics de Sant Antoni, alguns d’un volum considerable i que encara no s’han pogut guardar en un lloc adequat.

Retorn al soterrani de l’Ajuntament

Publicitat

La brigada, el principal inquilí de la nau de Can Campanyà, ha hagut de passar de disposar d’uns 2.000 metres quadrats a tornar a encabir-se en els dos magatzems de 311 i 427 metres quadrats de la planta baixa de l’Ajuntament. Per encabir tota la resta de material de l’ajuntament, s’han hagut d’ocupar els soterranis de l’edifici, que la ubicació de la nau van permetre desallotjar.

Aquests soterranis, tot i que amples com tot l’edifici, pateixen deficiències a l’hora d’emmagatzemar el material ja que en la part més propera als fonaments tenen una alçada de menys de dos metres i inferior a mesura que s’endinsen en direcció al porxo de davant de l’Ajuntament.

El tècnic de la brigada municipal, Pere Nicolau, el mateix que ha organitzat el trasllat de tot el que hi havia a la nau, considera que és una llàstima que es fessin aquests soterranis tan poc pràctics. “Si en el moment de construir l’Ajuntament s’haguessin fet els fonaments un metre o dos més avall, ara tindríem una nau magnífica just a sota de l’Ajuntament”, es lamenta.

A l’exterior, al pati situat entre l’Ajuntament i el carrer Francesc Macià s’hi han ubicat els vehicles de l’ADF, els camions de la brigada, els de Potarrojos competició i els vehicles robats que confisca la policia. De moment també s’hi troba el remolc dels gegants i els dos carros més voluminosos dels Amics de Sant Antoni, una ubicació provisional ja que només estan coberts per una lona i es troben exposats a l’intempèrie, com ha passat durant les pluges de les darreres setmanes.

La resta de carros s’han ubicat a l’aparcament de sota els Costals, on també s’hi han encabit els carros de carnestoltes i reis. Al magatzem de cultura del mateix edifici hi han acabat la majoria d’entitats amb objectes menys voluminosos, com els Diables, Potafocs, Esplai, Casa d’Andalusia, Associació de Comerciants, la Colla del Bon Àpat o Disbauxa.

A la cerca d’una nau

En aquell magatzem, tot i que en una habitació sense ventilació s’hi han situat tots els guarniments dels cavalls i carros dels Amics de Sant Antoni. En Miquel Quiles, membre de l’entitat, avisa que aquesta ubicació no és massa bona ja que la pell d’aquests valuosos elements decoratius es fa malbé si no té una ventilació adequada.

Els Amics de Sant Antoni, una de les entitats més perjudicades per l’abandonament de la nau, s’han mogut per buscar una nau on encabir tots els seus carros. En Pere Nicolau reconeix que si són ells els que tracten amb els propietaris, els demanen 500 o 1.000 euros per una nau mentre que “si hi va l’Ajuntament, els lloguers no baixen de diversos milers d’euros”.

En Miquel Quiles assegura que l’Ajuntament té sobre la taula des d’abans de deixar la nau de Can Campanyà diverses propostes de naus per llogar i ubicar-hi les entitats que no caben a l’Ajuntament. “Totes són per menys de 2.000 euros i n’hi ha de menys de 1.000 euros mensuals. Fins i tot, una nau a la venda per 140.000 euros, l’equivalent a mig any de lloguer de la nau de Can Campanyà”, assegura.

Des de l’Ajuntament asseguren que han estudiat la possibilitat de llogar l’antiga nau del Roig, al carrer de l’Estació i la fàbrica de marbres de sota del carrer de la Lluna tot i que les reformes necessàries suposen un obstacle. També estan estudiant les ofertes presentades per l’entitat i coincideixen en la necessitat de trobar una ubicació pels carros dels Amics de Sant Antoni, que actualment es troben a l’intempèrie.

 

Publicat el 5 de novembre a les 9:00 per Vicenç Moliné