El termòmetre s’enfila a 40ªC a Castellbisbal

Publicitat

En plena onada de calor, aquest migdia Castellbisbal ha registrat la temperatura més alta del que portem d’estiu, enfilant el termòmetre fins a la línia dels quaranta graus centígrads. Concretament, segons les dades del servei meteorològic de Catalunya, s’ha registrat un pic de 39.9ºC a les 14:35h.

Si ve sembla que la intensitat màxima de calor és aquest cap de setmana, es preveu que l’episodi de calor podria allargar-se a mitjans de la setmana vinent.

Publicitat

Ateses les altes temperatures que s’estan registrant a Catalunya, Protecció Civil ha posat en alerta el PROCICAT per onada de calor recomana a la ciutadania que segueixi aquests consells:

  • Cal hidratar-se molt sovint, bevent força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos.
  • Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, millor realitzar-les en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
  • Convé que les persones que treballen a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
  • Igualment és molt recomanable que les persones que surten a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho facin en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que, a diferència dels adults, nens i nenes i persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
  • Si no disposeu de ventilador o aire condicionat, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  • Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
  • Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

 

Publicat el 4 d’agost de 2018 a les 17:15h per Abert Miralles

Author: Albert Miralles