El risc de rebrot baixa a Castellbisbal després que es redueixi el nombre de nous casos detectats

Castellbisbal encara la sortida de la tercera onada amb una important reducció dels nous casos de Covid-19, que ha fet baixar l’índex de risc de rebrot de més d’un miler de punts a “només” 199, segons les darreres dades facilitades per TV3 amb la fórmula de càlcul de l’UPC.

Publicitat

Al passar el llindar dels 200 punts, el risc de rebrot passa de considerar-se “molt alt”, a “alt”, una franja ubicada entre els 100 i els 200 punts. És el primer cop des de l’inici de la tercera onada, les setmanes posteriors al Nadal, que el risc de rebrot baixa dels 200 punts.

El motiu ha estat la reducció en el nombre de nous casos detectats els darres set dies, xifra que avui s’ha situat en només 11 nous positius. Això també ha fet baixar la taxa de reproducció, que marca l’evolució de la pandèmia, situant-la entorn el 0,5. Això vol dir que cada dues persones que es contagien, només passen el virus a una de nova, el que fa que de mantenir-se aquesta xifra la pandèmia tendeixi a la baixa.

Publicitat

Malgrat tot, la tercera onada ha deixat gairebé 250 contagiats a Castellbisbal, situant el nombre de casos acumulats en 715. Això suposa un increment de més del 50% des de Nadal.

Des de l’Ajuntament insisteixen en la necessitat de seguir extremant les precaucions i complir amb totes les normes de distanciament social i higiene tot l’optimisme de les dades.