El risc de rebrot a Castellbisbal baixa dels 100 punts per primera vegada en tres mesos

El declivi de la tercera onada de Covid-19 ha fet baixar el l’índex de rebrot a Castellbisbal per sota dels 100 punts per primera vegada en més de tres mesos, segons les dades recopilades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i processades pel grup de recerca BIOCOMSC de la UPC, que calcula el risc de rebrot.

Publicitat

Ahir, l’índex de rebrot a Castellbisbal es va situar en els 85 punts, una franja que els experts consideren de “risc mitjà”, més baix que el “risc alt” en que el municipi es trobava quan l’índex de rebrot era superior als 100 punts. La darrera vegada que es va situar per sota d’aquest nivell va ser el 29 de novembre de 2020.

El motiu darrere la caiguda ha estat el descens en el nombre de nous casos detectats al municipi. Si fa unes setmanes aquesta xifra es va estabilitzar entre els 10 i els 15 nous casos setmanals, ahir se situava en només set. Això ha deixat la taxa de reproducció en 0,59, amb una marcada tendència a la baixa.

Publicitat

Així, el risc a Castellbisbal és marcadament inferior al del Vallès Occidental en conjunt, on se sitúa en els 251 punts. Tot i les bones dades, les autoritats sanitaries i el consistori recorden la necessitat de complir les normes i els consells de seguretat per prevenir contagis.