El reubt de l’aigua pujarà un 7,8% a Castellbisbal

El rebut de l'aigua s'encarirà un 7,8% a Castellbisbal
El rebut de l’aigua s’encarirà un 7,8% a Castellbisbal

L’aigua s’encarirà a Castellbisbal un 7,8% abans d’acabar l’any, segons publica el butlletí municipal. L’augment, inferior a la mitjana de l’Àrea Matropolitana –on s’encarirà un 8,5%–, ha estat pactat per Aigües de Castellbisbal (AICSA), l’Ajuntament i representants de l’AMB.

Publicitat

Segons la informació publicada al butlletí municipal, la xifra final també suposa una reducció davant la proposta inicial d’AICSA, que proposava un augment del 10,44%.

Des del consistori assenyalen que l’augment es deu en gran mesura a l’increment del cost de la llum i, sobretot, de l’aigua que AICSA ha de comprar a Aigües Ter-Llobregat, la concessió que la Generalitat va privatitzar a finals de 2012 i que es troba en mans d’Acciona, a l’espera del que diguin els tribunals sobre la denúncia de l’altre empresa que volia fer-se amb ella, Agbar.

Publicitat

Segons apunta un artícle a La Vanguardia, també repercutirà sobre el preu de l’aigua el dèficit arrossegat per l’Agència Catalana de l’Aigua i la creació de l’empresa public-privada Aigües de Barcelona.

Publicat el 1 de desembre de 2013 a les 15:17 per Vicenç Moliné


  Share: