El RACC suspèn l’aparcament de l’estació de Rodalies de Castellbisbal

Aparcament de l’estació de Rodalies de Castellbisbal

El Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) ha suspès les condicions d’accessibilitat, les infraestructures i les connexions amb l’estació del pàrquing de Rodalies de Castellbisbal.

Publicitat

L’evaluació de l’espai s’ha fet en el marc d’un projecte per evaluar 10 dels considerats “aparcaments dissuasius”, és a dir, aparcaments que haurien de servir per facilitar l’arribada a la capital en transport públic de ciutadans de les rodalies de Barcelona, reduint així el nombre de cotxes que hi accedeixen diàriament.

Segons el RACC, el de Castellbisbal i 6 aparcaments més necessiten millors accessos amb senyalització i informació online de la seva ubicació però també més vigilància, un problema recurrent en el cas de Castellbisbal.

Publicitat

Segons el director de la Fundació RACC, Lluís Puerto, els aparcaments ara mateix no tenen prou capacitat ni estan prou ben dotats ni senyalitzats: “Les administracions han de definir quins són els més crítics, siguin 10, 15, 20, i un cop seleccionats, dotar-los d’un pla d’inversió per adequar-los”.

Així, el RACC recomana que s’elabori un pla urgent per ampliar-los i preparar-los per quan els vehicles sense etiqueta mediambiental ja no puguin entrar a l’àrea metropolitana de Barcelona, que es preveu que sigui el 2020.

Publicat el 5 de Novembre de 2018 a les 9:00 per Vicenç Moliné