El PSC acusa la regidora Gemma Margarit de realitzar ‘contractacions a dit’

En una de les seves darreres tribunes polítiques, el PSC ha acusat a la regidora de Recursos Humans de l’Ajuntament, Gemma Margarit, de realitzar dues contractacions sense el vist-i-plau dels tècnics municipals, pel que consideren que es tracta de “contractacions a dit”.

Publicitat

Les contractacions serien dues substitucions de dos treballadors de l’Ajuntament. Aquestes contractacions, segons explica la formació socialista, s’haurien realitzat a través d’un procés de selecció realitzat pels polítics, no pels tècnics, que en van emetre un informe desfavorable apuntant que el procés no complía els principis “d’igualtat, capacitat, mèrit i publicitat” que es requereixen en aquests casos.

Des de la regidoria de Recursos Humans, Gemma Margarit justifica el procediment explicant que “en algunes ocasions  ens trobem amb la necessitat de cobrir alguna vacant de la plantilla amb una urgència que és incompatible amb el procediment més formal. I en aquests casos, malgrat l’informe desfavorable, cal prendre una decisió si no volem deixar un servei desatès”.

Publicitat

Tot i reconèixer que les contractacions no suposen cap delicte, des del PSC questionen que s’incorpori personal a l’Ajuntament sense el procés de selecció habitual i amb la desaprovació dels tècnics, comparant les posicions amb “càrrecs de confiança encoberts”.

Malgrat que Gemma Margarit és regidora de Junts per Catalunya, des del PSC senyalen que aquests fets demostren la hipocresia de l’equip de govern liderat per Alternativa per Castellbisbal i directament impliquen a l’alcalde, afirmant que “a més de ser conscient en tot moment dels fets, ha estat partícip directe del procés de selecció”.

En aquest sentit, comparen la situació actual amb els fets ocorreguts el juliol de 2017, quan l’alcalde Joan Playà va retirar les competències al primer tinent d’alcalde i líder d’ERC, Toni Pons, després que esclatés una polèmica per la contractació sense concurs per part de la seva regidoria d’un estudi sobre les terrasses de bars i restaurants del municipi a una empresa fundada per una exregidora d’ERC a l’Ajuntament de Rubí. L’expulsió de Pons de l’equip de govern va ser el detonant per que finalitzés el govern de coalició amb ERC, quedant Alternativa al govern en minoria.

Per la seva part, Margarit, insisteix en que malgrat comptar amb un informe desfavorable per la “urgència” del cas, “això no vol dir que les coses es facin sense criteri, d’una forma interessada o amb la intencionalitat de saltar-se cap norma” i conclou que “el que s’ha fet, com sempre en aquest ajuntament i amb tots els governs, és resoldre i donar prioritat als servei i no al procés”.