El PROCICAT aprova una bateria de mesures per frenar els contagis a Castellbisbal

El PROCICAT de la Generalitat de Catalunya, dirigit pels departaments d’Interior i de Salut, ha aprovat una bateria de mesures especials a diversos municipis del Vallès Occidental, entre ells Castellbisbal, per reduir l’augment de contagis de Covid-19.

Publicitat

Les mesures, que es començaran a aplicar demà quan es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i duraran 15 dies, inclouen limitacions a l’aforament de bars i restaurants així com d’actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, que en tots els casos s’hauran de limitar al 50% de l’aforament, tant a interior com a exterior. En el cas dels bars i restaurants també s’haurà de suprimir el servei a la barra i només es podrà atendre a taula.

“Es podran dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure sempre que l’aforament no superi el 70%. L’aforament de les activitats esportives també es limitarà a un 50%”, apunten des de Protecció Civil.

Publicitat

Des del PROCICAT també s’ha demanat a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui i que redueixi al màxim l’activitat social i limiti els contactes, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual, recordant que estan prohibides les reunions socials de més de 6 persones.

A Castellbisbal, l’índex de rebrot ha tornat a disparar-se després que s’hagin detectat un total de 18 casos positius les darreres dues setmanes, 11 dels quals només els 7 últims díes. Amb tot, l’índex es troba en els 257 punts, amb una taxa d’incidència de més de 100 casos per cada 100.000 habitants. Tot i això i en paral·lel, després de detectar-se diversos casos positius als centres educatius que van obligar a confinar fins a quatre grups, a hores d’ara no hi ha detectat cap cas als centres locals.

A part de Castellbisbal, els municipis afectats per la resolució del PROCICAT són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Matadepera; Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa i Viladecavalls.

 


  Share: