El pressupost municipal per al 2014 augmenta un 5,5% i supera els 20 milions

El Ple del passat 3 de febrer de 2014

El Ple del passat 3 de febrer de 2014

Publicitat
moreno-pintor

El pressupost de l’Ajuntament de Castellbisbal que es va aprovar al Ple del passat 3 de febrer suposa un augment del 5,5% respecte els comptes de l’any anterior, segons les dades de la memòria d’Alcaldia a la que ha tingut accés 772.cat. En total, la despesa prevista per a enguany és de 20.014.677 euros, poc més d’un milió d’euros superior a la del 2013.

Aquesta despesa, la meitat de la qual va destianada a serveis i subministraments i un 34% més a despeses de personal, creix en totes les partides segons han confirmat fonts del consistori, tot i que especialment en els àmbits de serveis socials, ocupació i promoció econòmica, les prioritats de l’equip de govern, tal i com va manifestar l’alcaldessa, Dolors Conde en el Ple.

Publicitat
Dental Gaudi

Així, la partida de Serveis Socials augmenta un 61% i arriba a superar el milió d’euros. La partida d’ocupació també augmenta un 50% els recursos destinats a formació i dedicarà 150.000 euros a contractar treballadors a través de plans d’ocupació. Finalment, Promoció Económica disposarà de 61.300 euros més per a incentivar el comerç i el turisme i 39.000 euros més per fomentar l’emprenedoria i el cooperativisme.

L’augment de la despesa en el pressupost va en línia amb l’increment dels ingressos, que també augmenten un 5,5% segons les previsions “més prudents” el·laborades pels tècnics de l’Ajuntament, segons han explicat des del consistori. Això es tradueix en unes entrades de gairebé 19.513.000 euros que, afegint les subvencions de capital, arriben a superar els 20 milions d’euros. El 81% correspon a impostos i taxes, mentre que el 16% a transferències corrents. El 3% restant són ingressos patrimonials i de capital.

Pel que fa al capitol d’inversions, l’increment és substancialment superior al del pressupost, gairebé un 15%, fins arribar als 534.000 euros. Això es deu a la incorporació dels fons que la Diputació destinarà a la restauració de Can Pedrerol de Dalt i al Gestor Documental que incorporarà el consistori.

Tot i això i per evitar l’augment de l’endeutament, el PSC i CIU han decidit dividir les inversions en dues fases clarament diferenciades. Durant el primer trimestre la despesa en aquest àmbit serà mínima, a l’espera de conèixer el romanent que ha quedat del pressupost de 2013. Amb l’incorporació d’aquesta partida al capitol d’inversions s’augmentarà la despesa sense necessitat de recórrer al crèdit.

Durant el debat en el Ple, l’oposició va valorar positivament que els pressupostos prioritzéssin el capítol de Serveis Socials i la reactivació econòmica però es va criticar el retard amb que s’han aprovat i que ha obligat a prorrogar els pressupostos de l’any passat. Tant el PP com Alternativa també van lamentar que no s’haguéssin incorporat les seves propostes al pressupost.

Publicat el 9 de febrer de 2014 a les 13:00 per Vicenç Moliné

 

Etiquetes
olivera

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top