El pressupost municipal augmenta en 1,8 milions d’euros per fer front a les despeses provocades per la pandèmia

El Ple municipal celebrat el passat 26 d’abril va aprovar un augment del pressupost per valor de 1.805.000 euros procedents del romanent de l’any passat i que es destinaran a cobrir partides de despesa corrent que la situació de pandèmia ha fet augmentar.

Publicitat

Com es va explicar durant la sessió, aproximadament 800.000 euros es destinaran a finançar les ajudes per l’impacte de la Covid-19 a través de departaments com Serveis Socials, les ajudes al comerç i actuacions relacionades amb la situació de pandèmia, com el servei d’infermera escolar que es prorrogarà un any més i el consistori té la intenció d’ampliar. La resta seran despeses de caràcter ordinari “que s’hauran de necessitar enguany”.

La CUP va ser la formació que es va mostrar més crítica amb l’increment del pressupost, al que ja va votar en contra, argumentant que les despeses que es cobriran amb aquesta modificació pressupostària es podrien haver previst amb antel·lació. Des del PSC no es van mostrar tant crítics però van insistir en que el pressupost municipal té un problema estructural si cal “pagar la llum i l’aigua amb estalvi”, tal i com va exposar la seva portaveu, Dolors Conde.

Publicitat

La resta de formacions hi van votar a favor i l’augment del pressupost es va aprovar amb els vots a favor d’Alternativa per Castellbisbal, Junts per Catalunya, Ciudadanos i Esquerra, que va valorar la inclusió de propostes seves com els vals per al comerç. La CUP hi va votar en contra i el PSC es va abstenir.