El Ple municipal reproba la regidora de Seguretat Ciutadana

Els partits de l’oposició van aprovar en el darrer Ple municipal la reprobació de la regidora de Seguretat Ciutadana, Glòria Martínez, arrel de la seva gestió de les negociacions sobre les condicions laborals de la Policia Local, que van culminar amb un cúmul de baixes que va deixar el cos gairebé sense efectius durant una setmana a mitjans de març.

Publicitat

La reprobació, que no implica la destitució ni la retirada de competències però suposa una mostra explícita del desacord dels representants polítics amb la gestió de la regidora, es va produir arrel d’una moció en aquest sentit presentada per PSC, ERC, Ciudadanos i CUP que va ser aprovada amb el vot en contra de l’equip de govern.

La moció, que fa un breu repàs dels motius de la reprobació, també convida a l’alcalde a “considerar-ne el cesament o que n’exigeixi la renuncia”, senyalant que després de quatre mesos de negociacions s’arribés a una situació límit com la de març i lamentant la manca d’autocrítica de la regidora i l’equip de govern, a qui acusen de generar desconfiança. En aquest sentit, els portaveus de l’oposició van senyalar que el problema no es va encaminar fins que ells hi van intervenir.

Publicitat

Des de l’equip de govern, l’alcalde Joan Playà va criticar que l’oposició hagi “transformat un conflicte laboral en un conflicte polític”, senyalant que es tracta d’un conflicte intern que va esclatar arrel del cúmul de baixes “impensable”, en paraules de l’alcalde, registrat al mes de març. En aquest sentit, Playà va retreure a l’oposició la difusió que ha fet de la situació i va defensar Glòria Martínez assegurant que “el problema s’ha solucionat sent ella regidora de Seguretat Ciutadana”.

La retirada de competències en matèria de Seguretat Ciutadana s’ha convertit en una de les principals reclamacions dels grups de l’oposició després de la crisi amb la Policia Local, fins al punt de plantejar-ho com a condició prèvia per donar suport al pla d’inversions, que no es va aprovar a la mateixa sessió del Ple municipal pel vot en contra de l’oposició en bloc.