El Ple municipal rebutja reubicar la residència de Gent Gran al nucli urbà

Espai de Can Costa en el que s’ubicarà la residència de Gent Gran

Tots els partits polítics expecte la CUP van rebutjar en el darrer Ple municipal una moció de la formació anticapitalista que demanava canviar l’ubicació de la futura residència per a la Gent Gran, que s’ha de construir a Can Costa.

Publicitat

L’escrit criticava que s’hagin prioritzat els aspectes tècnics davant les conclusions de l’estudi social -que recollia la preferència dels veïns enquestats per ubicar la residència al nucli urbà- i demanava escollir una de les possibles ubicacions al nucli mitjançant una consulta popular.

La moció és la culminació d’una campanya encentada per la CUP en contra de la decisió d’ubicar aquest futur equipament a Can Costa argumentant que ocuparà un gran espai verd a l’urbanització i fomentarà l’ús de mitjans de transport privats per a desplaçar-s’hi. La formació anticapitalista, que va participar en el procés de decisió de les possibles ubicacions però no en la junta de portaveus en la que es va decidir l’espai escollit degut al relleu en el seu representant al Ple municipal, és l’única formació que s’ha mostrat en desacord amb la decisió d’ubicar aquest equipament a Can Costa i ha recollit més de 300 signatures de suport, segons va anunciar el seu regidor.

Publicitat

De fet, aquesta moció s’havia presentat per ser votada al Ple municipal del mes de febrer però la resta de formacions que havien consensuat la ubicació van decidir que no calia incloure-la en l’ordre del dia per que la decisió ja estava presa amb ampli suport, decisió que la CUP va denunciar davant el Síndic de Greuges. Aquest organisme finalment va recomanar que la moció es votés en el Ple municipal, motiu pel que finalment es va incloure a l’ordre del dia del darrer ple.

Des de la CUP van reivindicar tant el contingut de la moció com especialment el seu dret a portar al Ple municipal mocions com aquesta, d’acord amb el raonament del Síndic de Greuges, reclamant que no es torni a excloure cap moció de l’ordre del dia d’un Ple municipal.

La resta de formacions van reivindicar el procés de decisió de l’ubicació i van donar el tema per tancat, votant en contra de la moció. L’alcalde, per la seva banda, va recordar que el plantejament del procés de decisió era buscar un projecte amb el que hi hagués el màxim d’acord i va mostrar la seva discrepància amb els plantejaments de la moció de la CUP.