El ple municipal modifica el reglament de les ajudes de Serveis Socials per adequar-les a la inflació  

El ple municipal celebrat la setmana passada ha acceptat per unanimitat modificar el reglament regulador de les prestacions econòmiques de caràcter social que la regidora d’Alternativa per Castellbisbal, Melania Solís, ha presentat.

Publicitat

El reglament, segons va explicar la regidora d’Alternativa per Castellbisbal, Melania Solís, regula com i quines són les prestacions socials que s’atorguen des de l’ajuntament de Castellbisbal. La darrera vegada que es va aprovar aquest document va ser l’any 2017, i l’objectiu de la proposta és fer que les ajudes tinguin coherència econòmica amb la situació social i econòmica actual, marcada per l’augment de la inflació. Paral·lelament, també es vol aprofitar per actualitzar el document a  l’administració electrònica.

En primer lloc, s’ha incorporat un increment del 9,3% corresponent a l’Índex de preus de consum (IPC).  Aquest índex es vol aplicar al màxim de renda disponible per a sol·licitar els ajuts socials. A més, també s’ha contemplat la possibilitat que l‘ajuntament revisi l’índex anualment amb la finalitat  de mantenir el document al dia respecte a  la quantia d’ajudes que s’ofereixen. 

Publicitat

En segon lloc, s’ha proposat modificar el topall del consum responsable de subministraments per a potenciar-lo. A banda d’oferir una auditoria o assessorament energètic a aquelles famílies que reben l’ajuda, es considera que cal augmentar a cent cinquanta euros el cost màxim que l’ajuntament cobreix de la factura mensual dels qui ho necessiten.                             

Per acabar, i en aquesta mateixa línia, també s’han revisat a l’alça els ajuts per comprar productes d’alimentació bàsica, una de les àrees més afectades per l‘encariment de la vida en els últims anys. Pel que fa a aquest àmbit, la regidora ha volgut remarcar que a dia 31 d’agost de 2022, l’ajuntament ja havia gastat 126.000 euros en ajudes, superant d’aquesta manera la despesa de tot l’any 2019.