El Ple municipal demana a la Generalitat més finançament per a les escoles bressol

El Ple municipal celebrat dilluns va aprovar una moció del PSC per demanar a la Generalitat més finançament per a les places de l’escola bressol pública que s’ofereixen a nivell municipal, en el cas de Castellbisbal a la llar d’infants La Caseta. El text es va aprovar amb el vot a favor d’Alternativa, el PSC i Ciutadans i l’abstenció d’ERC i el PDCat.

Publicitat

La moció demana a la Generalitat que financii 1.800 euros per plaça davant els 992 que subvenciona avui en dia, recordant que el govern català va deixar de complir els seus compromisos el curs 2012-2013, quan va reduir el finançament per a les places en aquests centres.

El text incloïa dures crítiques al govern de la Generalitat, motiu que va desencadenar un intens debat entre el PDCat i ERC, ambdós al govern català sota el paraigües de JuntsPelSí, i el PSC. El seu portaveu al Ple, David Vidal, va reptar als regidors independentistes assegurant que “si no voleu pensar en l’educació, pública, en l’educació dels nostres infants, en la igualtat d’oportuintats, penseu en el cost que això implica per a l’Ajuntament”. “Esperem que aquest govern de la Generalitat escolti la veu del poble no només quan li interessa i compleixi els compromisos que aprova el Parlament”, va afegir.

Publicitat

Des del PDCat van destacar les crítiques a la gestió de la Generalitat, apuntant que podrien estar “força d’acord” amb la moció si no fos pel que van qualificar d'”atacs directes”. Segons els antics regidors convergents, la moció té la “voluntat de crear una polémica amb equivocs” i van anunciar que s’abstindrien.

ERC, que gestiona la regidoria d’Educació a l’Ajuntament, va recalcar que “treballem i treballarem per una escolarització pública de qualitat”. Alineant-se amb el PDCat, però, van recordar que el darrer Ple ja es va aprovar una moció similar promoguda per C’s i que la proposta del PSC és un “intent de provocar polèmiques”.

 

Alternativa, com ja va fer amb la moció de suport al conseller Comín per la proposta de compra de l’Hospital General de Catalunya, es va desmarcar del seu soci de govern a l’Ajuntament i va votar a favor de la moció, assegurant que “tots els diners que puguin arribar a l’Ajuntament des d’altres estaments a favor de l’educació pública són benvinguts”.

Publicat el 28 d’abril de 2017 a les 17:00 per Vicenç Moliné