El Ple municipal declara l'”emergència climàtica” i es compromet a prendre mesures


El Ple municipal s’ha compromés a prendre mesures per combatre la situació d’emergència climàtica en que es troba el planeta, tal i com especifica una moció aprovada per unanimitat el el ple celebrat la setmana passada.

Publicitat

L’acord cita diversos informes internacionals per recordar que “el planeta, així com els éssers vius i els
ecosistemes, es troben en greu perill” i apunta que “el camí de reducció de les emissions proposat és l’única manera de protegir l’existència d’un futur per al municipi”.

En aquest sentit, recorda que “la ciutadania ha d’entendre la urgència i irreversibilitat d’aquesta lluita i l’Ajuntament de Castellbisbal pot tenir un paper clau en la formació, educació i informació sobre el
necessari fre a les emissions”.

Publicitat

Per aquest motiu, el consistori es compromet a reduir les emisions de gasos d’efecte hivernacle per arribar al balanç net zero com a molt tard el 2040 i si pot ser abans de 2035, implementant els acords del “Pla d’Acció d’Energia Sostenible de Castellbisbal”, aprovat el 31 de març de 2014, i en el “Pla d’acció supramunicipal per a la millora de la qualitat de l’aire als 13 municipis del Baix Llobregat”, aprovat el 29 d’abril de 2019.

La moció també parla de fomentar mitjans de transport més sostenibles com la bicicleta i “els vehicles i enginys elèctrics”, creant carrils bici que uneixin el nucli urbà amb els nuclis residencials més propers. Finalment, l’acord també fa referència a la promoció del “consum de proximitat en àmbits com l’alimentació, la silvicultura, l’agricultura i la ramaderia ecològica” arribant el més aviat possible al ple subministrament agroecològic en els serveis de restauració municipals i estenent a la resta de la població.

En el mateix context que l’acord aprovat al Ple municipal, un grup de veïns ha decidit recuperar e impulsar la DEMAC, l’entitat ecologista que va liderar l’oposició veïnal a la instal·lació d’un abocador a Castellbisbal a finals dels 80 i principis dels 90. L’acte per recuperar l’activitat d’aquesta entitat i contribuir a aturar la crisi climàtica que vivim se celebrarà aquest vespre a les 19:30 a l’Espai de la Plaça, on el naturalista Alfred Bellés oferirà una xerrada sobre la situació actual d’emergència climàtica.