El Ple municipal aprova la congelació d’impostos i taxes per al 2020

Ajuntament

El Ple municipal celebrat dilluns passat va aprovar les ordenances fiscals per a l’any vinent, que a la pràctica impliquen la congelació dels impostos i taxes municipals, deixant-los igual que enguany.

Publicitat

La proposta d’Alternativa per Castellbisbal va rebre el suport d’ERC, Ciutadans i Junts per Catalunya així com l’abstenció del PSC. La CUP no va participar en la votació després d’abandonar el ple en senyal de rebuig a les càrregues policials  i per no “normalitzar l’excepcionalitat repressiva”, segons va explicar la seva portaveu.

L’abstenció del PSC, segons van explicar en el Ple, va venir motivada per que les ordenances fiscals no havien inclós una petició seva per bonificar les obres de reparació dels desperfectes ocasionats per fenòmens meteorològics com les pluges torrencials de l’any passat. Des de l’equip de govern, que segons es va anunciar a l’estiu s’anava a incloure aquesta bonificació, van explicar que la van suprimir per que els tècnics de l’Ajuntament consideren que la llei no ho permet. No obstant, l’alcalde va avançar que “s’estan estudiant altres fórmules que permetran oferir fins a un 95% de bonificació de la llicència per a aquests casos”.

Publicitat

Com a novetat, les ordenances fiscals incorporen una bonificació per incentivar la instal·lació de plaques solars per aprofitament energètic i autoconsum. En el cas dels habitatges particulars, aquest ajut pot arribar al 50% en la quota de l’IBI durant tres anys i el 95% de la llicència d’obres; i pel que fa a les empreses, es podran beneficiar d’una bonificació del 50% en la llicència d’obres.

Per a l’any vinent, també s’ha aprovat una reducció de més del 50% de la taxa terrasses de bars en la vía pçublica durant actes festius com les revetlles o la Festa Major. En aquests casos, la taxa passarà dels actuals 0,50 €/m2 a 0,21 €/m2, al 2020.