El Ple municipal aprova el cartipàs del nou mandat

El Ple municipal extraordinari del passat 22 de juliol va aprovar el nou cartipàs municipal, amb les funcions, dedicacions i sous dels set membres de l’equip de govern. També es van aprovar els membres que formaran part dels diversos òrgans complementaris al govern com són la Junta de Portaveus, les comissions informatives i de seguiment o els òrgans municipals així com els representants al Consell de Solidaritat, al Consell Urbà i al Consell de Salut.

Publicitat

Mentre les designacions de representants als diferens òrgans es van aprovar per unanimitat, les retribucions de l’equip de govern es van aprovar amb els vots a favor d’Alternativa, JxC, el PSC i Ciutadans, fruit d’un acord amb l’oposició que inclou la creació a petició del PSC de tres nous consells dedicats a la Gent Gran, a la Infància i als Joves així com una Comissió de seguiment dels Serveis a les Persones.

“Per nosaltres es important que el els grups de l’oposició tinguin espais amb tècnics per parlar de temes importants que afecten al nostre poble”, apunten des del PSC explicant l’acord.

Publicitat

També es va aprovar, en aquesta ocasió amb l’abstenció del PSC, la continuitat de les dues places de càrrecs de confiança que treballen a les àrees de Cultura i Serveis a les Persones. ERC i la CUP hi van votar en contra, igual que ho van fer en la votació sobre les retribucions dels regidors.

Així, l’alcalde cobrarà 51.000 euros bruts anuals, 3.000 més que fa quatre anys, i un regidor amb dedicació exclusiva 44.000 euros bruts anuals, 2.500 més que fa quatre anys. A part de l’alcalde, tres dels membres de l’equip de govern -Melani Solís, Joaquim Sardà i Glòria Martínez- tindran dedicació exclusiva, mentre que la regidora Anna Obradors tindrà una dedicació del 80% de la jornada. Gemma Margarit i Susanna Solé, que ja ho va fer l’anterior mandat, no tindran una dedicació assignada i només cobraran 250€ per cada Junta de Govern a la que assisteixin i 590€ per cada ple ordinari en el que participin, el mateix que cobraran els regidors de l’oposició.

El de dilluns passat va ser l’últim ple municipal abans de vacances, doncs no es va convocar el ple ordinari de finals de juliol. El proper serà a finals de setembre i, com s’ha fet durant aquest mandat, es celebraran el darrer dilluns de cada mes a les 19:00 exceptuant el mes de desembre.

  Share:

Author: Vicenç Moliné