El Ple aprova una nova ordenança per regular les terrasses dels bars

El Ple municipal del passat 29 de març va aprovar una nova ordenança reguladora de les terrasses de bars i restaurants amb la que s’amplia l’horari d’obertura d’aquests espais i s’obre la porta ubicar-ne en formats alternatius quan l’espai davant del bar o restaurant no permeti una instal·lació com la que es contempla en l’ordenança.

Publicitat

Segons el consistori, el nou text és el fruit dels contactes de l’equip de govern amb els restauradors durant el darrer mandat, recollint algunes de les propostes o sol·licituds que es van fer en el seu dia.

La principal novetat és una ampliació d’horaris en els que es poden atendre clients a les terrasses, que podran obrir fins a les 12 de la nit de dilluns a dijous, fins a la 1 de la matinada divendres i dissabtes de maig a setembre i fins a les 10 i les 11 de la nit respectivament d’octubre a abril. Els dies de Festa Major o vigílies de festius com Sant Joan podran obrir fins a les 3 de la matinada independentment del mes.

Publicitat

Tot i que les taxes de terrasses s’han suspés degut a la pandèmia durant el 2020 i 2021, quan es tornin a cobrar la nova ordenança suprimeix la taxa especial pels dies de Festa Major que es cobrava fins ara.

Finalment, un punt polèmic amb diversos restauradors eren els estrictes requisits d’ubicació de les terrasses, que s’han d’ubicar a una distància mínima d’1,5 metres de la façana al mateix temps que han de deixar lliure el pas de vehicles. Alguns bars i restaurants es troben en espais on és impossible complir aquests requisits i el nou text obre la porta a que es proposin solucions alternatives que es valoraran cas per cas.

L’oposició va demanar fer en un futur proper una revisió en profunditat de l’ordenança per actualitzar punts com els horaris, les taxes o la possibilitat d’utilitzar elements a dia d’avui prohibits, com instal·lacions fixes, tal com va demanar el PSC. Finalment, la nova ordenança es va aprovar amb els vots a favor d’Alternativa per Castellbisbal, Junts per Catalunya i Ciudadanos i les abstencions de la CUP, ERC i el PSC.


  Share: