El Ple aprova una moció del PSC i la CUP per millorar els accessos als camins rurals de Can Galí i Can Costa

El Ple municipal va aprovar per unanimitat a finals de gener una moció presentada pels grups del PSC i la CUP per a la millora dels accessos als camins rurals de Can Galí i Can Costa.

La moció demanava “garantir la seguretat de la població i oferir rutes de qualitat als espais naturals propers al municipi de Castellbisbal”, en referència al turó de Can Galí, ubicat a tocar del nucli urbà però que per accedir-hi s’ha de creuar la variant sense cap pas de vianants ni mesura de seguretat, i els camins que surten de Can Costa en direcció al torrent de Pagueres, on els vianants també han de creuar la carretera B-1501.

Publicitat

En aquest sentit, l’equip de govern va posar de manifest algunes de les accions que ja estaven en marxa, com és el cas de la connexió des de l’avinguda Gaudí, des del nucli urbà, amb la zona de Can Galí, que se solucionaria amb la construcció d’una rotonda acompanyada dels corresponents passos de vianants que afavoririen la seguretat de la ciutadania a l’hora de creuar la variant. El projecte, segons ha comunicat l’Ajuntament, es completaria amb la pacificació d’aquest accés. Tanmateix, els grups polítics posen de manifest la necessitat que aquest projecte sigui prioritari en les inversions d’aquest any.

Pel que fa a Can Costa, un altre dels espais més freqüentats pels ciutadans i ciutadanes que volen practicar senderisme o estar en contacte amb la natura, es va acordar sol·licitar a la Diputació de Barcelona (que gestiona la carretera B-151) un estudi per a la millora dels accessos entre la urbanització i el Torrent de Pegueres.

Can Galí i Can Costa són dos dels espais naturals de Castellbisbal que arran de la pandèmia han crescut en visitants en trobar-se a molt a prop del municipi, però el seu accés presenta deficiències a nivell de seguretat.