El ple aprova la col·locació de la bandera espanyola, l’europea i l’estelada a l’Ajuntament

El pedestal situat davant l’entrada de l’Ajuntament quedarà aprofitat al màxim quan l’Ajuntament faci efectives les decisions del ple celebrat ahir, que es va allargar durant cinc hores i que va aprovar la col·locació de la bandera espanyola, l’europea i l’estelada a la façana de l’Ajuntament.

Publicitat

La col·locació de les banderes espanyola i europea van ser votades a rel d’una moció presentada pel grup del Partit Popular, la primera que presenta des que va entrar a l’Ajuntament fa un any i mig, que reclamava el compliment de l’article 4 de la Constitució espanyola i de la llei de banderes, que obliga a les administracions públiques a tenir presents la bandera del poble, de la comunitat autònoma i la d’Espanya, deixant la col·locació de la bandera europea a decisió del consistori.

La moció va ser aprovada amb els vots a favor del PP, el PSC i CIU, que va assegurar votar “a contracor” i “i per imperatiu legal”. Tots els regidors d’Alternativa per Castellbisbal hi van votar en contra, després que el partit els donés llibertat de vot.

Publicitat

Per altra banda, la moció on es demanava la col·locació de l’estelada, presentada per Esquerra Republicana, Solidaritat Catalana per la Independència i Reagrupament, també va ser aprovada amb els vots a favor d’Alternativa i CIU i els vots contraris del PSC i PP.

Tot i que a col·locació de l’estelada va ser aprovada, la seva ubicació segueix sent una incògnita ja que segons reconeixen fonts de l’Ajuntament, no està clar que pugui ser col·locada en el mateix pedestal on es situen la resta de banderes ja que no té reconeixement oficial. En tot cas, les noves banderes seran col·locades de forma immediata.

Una tercera moció, en aquest cas de l’ANC, incloïa la petició que es col·loquessin cartells informant de l’adhesió de Castellbisbal a l’Associació de Municipis per la Independència de Catalunya. Tot i que aquest punt va ser votat de forma separada al de l’estelada, també va ser aprovat amb els mateixos suports que l’estelada.

La col·locació dels cartells, però, no serà tan ràpida com la de les banderes, segons confirmen fonts municipals. Tot i que els cartells retirats el dia 26 de novembre van ser guardats als magatzems municipals, el logotip que tenien era antic i no era l’oficial de l’Ajuntament a dia d’avui. A part d’això, la seva ubicació encara s’ha de decidir i depèn d’una tramitació administrativa.

Publicat el 4 de desembre de 2012 a les 11:55 per Vicenç Moliné i Albert Miralles

 

 

Author: Vicenç Moliné