El nou sistema de càlcul del Tribut Metropolità estalviarà als castellbisbalencs 170.000 euros

Després de dos anys de polèmiques, el Tribut Metropolità que l’Àrea Metropolitana de Barcelona enguany ja ha començat a cobrar implicarà una important rebaixa per al conjunt dels castellbisbalencs. Concretament, Castellbisbal pagarà un total d’1.007.095,6 €, un 13% menys del que es va pagar l’any 2020, quan es van aportar 1.174.167 € a les arques metropolitanes. Aquesta diferència rau en l’aplicació d’un nou sistema de càlcul basat en el valor de referència cadastral anterior a l’any 2004 enlloc dels valors de després de la revisió cadastral, segons l’acordat entre ajuntaments com el de Castellbisbal i l’AMB.

Publicitat

La rebaixa es notarà en un 61% dels rebuts que ja han començat a arribar als domicilis, mentre que el 39% restant no hauria d’experimentar augments significatius, segons ha avançat el consistori.

Aquest nou sistema suposarà que un 65% dels rebuts metropolitans corresponents a 2.700 immobles residencials que no han estat construïts ni han patit modificacions cadastrals posteriors a l’any 2004 vegin reduit el seu import. La resta, 1.514 rebuts d’immobles construïts després del 2004 o que han patit modificacions cadastrals, continuaran pagant imports similars als de l’any 2020. A part, quedarien exempts 657 habitatges perquè tenen un valor cadastral inferior a 46.210 € així com tots aquells rebuts que siguin d’un import inferior a 3 €, uns 546 rebuts més.

Publicitat

Aquestes modificacions en els càlculs, però, només afecten als immobles residencials, pel que l’impacte en la suma total és relativament modest, doncs la indústria és qui més aporta, amb un total de 668.817 €.

En paral·lel a les negocions amb l’AMB per modificar la fórmula de càlcul del Tribut Metropolità, l’organisme també es va comprometre en la concessió de subvencions del 40% per a les persones propietàries de béns immobles residencials de Castellbisbal que havien pagat els rebuts el passat any 2020. En aquest sentit, durant la convocatòria d’aquest estiu, es van rebre 490 sol·licituds.