El nou curs polític

Arribat l’agost , tanquem  curs polític. Això vol dir que, després de la Festa Major – que afortunadament torna als carrers, de ben segur amb èxit -, començarà l’últim curs polític d’aquesta legislatura, que acabarà el mes de maig amb les eleccions municipals.

Publicitat

Aquesta darrera etapa de la legislatura ens evidencia malauradament de nou, una realitat complexa i delicada; amb quasi tota seguretat, segons avancen els experts, ens espera una tardor i un hivern complicats, marcats per una crisi energètica, econòmica i política. 

L’alarma per una possible crisi econòmica després de l’estiu creix, en gran part a causa de l’alça de la inflació. Una inflació que, no només empobreix les famílies, especialment les més pobres, sinó que resta competitivitat a les nostres empreses.

Publicitat

L’IPC s’ha disparat a causa de la guerra d’Ucraïna, els problemes de subministraments a la indústria des d’Àsia i per l’increment del preu dels carburants i l’electricitat.

El paquet d’estímuls fiscals de l’Estat espanyol, el més baix de tots els grans països de la UE, pràcticament no dona ajuts ni perdona impostos a les empreses i només els facilita ajornaments i crèdits, l’accés als quals, per cert, s’està fent extraordinàriament difícil. 

A més i com a conseqüència de la caiguda prevista del PIB de més del 9%., cal esperar que els impostos augmentin, de fet, el govern espanyol ja està anunciant-ne les primeres mesures.

I és en aquest context on els governs i els diferents grups polítics, siguin del color que siguin, ens toca estar a l’alçada que requereix la situació. És l’hora de demostrar la nostra maduresa política, compromís i rigurositat .

Davant aquest “panorama” no hi ha lloc per a posicions partidistes i de curta mirada, perquè la situació segons apunten  serà d’emergència nacional.

Junts x Catalunya Castellbisbal encetarem curs polític i ho farem amb la ferma intenció de continuar treballant per un municipi millor, impulsant i liderant accions i iniciatives municipals destinades a la millora de les condicions i qualitat de vida de la ciutadania.

Creiem que és en l’actual context de crisi estructural del sistema econòmic quan són més necessàries les polítiques socials i s’ha de fer una aposta més forta per aquestes, encara que això suposi prioritzar-ho davant d’altres demandes.

I en aquest sentit, en la pròxima campanya electoral per les eleccions municipals que encetarem més aviat que tard, aquells que són conscients i entenen la realitat del moment, haurien de defugir de promeses electoralistes  i tocar de peus en terra. 

Tots els ciutadans, i d’una manera especial els polítics, hem de procurar ser veraços. Hem de ser homes i dones de paraula, capaços de dir sempre la veritat i d’actuar amb honestedat i amb honradesa. I no persones que utilitzen la mentida, l’engany o les mitges veritats per a aconseguir en campanya electoral més vots. Perquè és quan s’acosten les eleccions, sobretot, quan els polítics s’omplen la boca de promeses, que moltes vegades ja saben que no seran possibles.

Seria d’agrair també evitar la crítica fàcil, tot sovint gens constructiva, amb exposició de realitats poc rigoroses, esbiaixades i interessades, que el que en definitiva s’aconsegueix és generar desconfiança a la ciutadania envers als seus polítics.

Si repassem els fets més curiosos dels mètodes amb què s’escollien els líders polítics a Egipte i Mesopotàmia podrem comprovar que no difereixen gaire dels actuals, amb promeses electorals que no s’acabaven de complir i campanyes de desprestigi, joc brut i manipulació. Fins hi tot hi havia qui manipulava fets històrics.

Sembla que alguns polítics locals ja ens han deixat entreveure que de moment continuaran amb l’art de fer  aquesta “històrica política de sempre”. Ja ens tenen acostumats a menystenir els encerts de l’equip de govern, tot sovint argumentant que aquests projectes d’èxit han estat gràcies a ells, o bé, fent sang d’alguns desencerts , per altra banda, argumentables i comprensibles  d’aquells que tenen la responsabilitat de prendre decisions i que no poden acontentar les expectatives de tothom. 

Castellbisbal és mereix polítics que cerquin sempre el millor per el poble. Per tots els qui hi vivim i pel seu futur.Junts x Catalunya Castellbisbal ens comprometem a ser constructius i defugirem de campanyes de desprestigi. Treballarem des de les dades , la transparència, el diàleg i l’esforç i ens agradaria que així ho fessin tots el grups polítics, perquè tots tenim el mateix objectiu, el nostre poble!.