El govern espanyol promet una nova data per reprender les obres de la connexió entre l’A2 i l’AP7

Fotografia: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

El pont que ha de connectar l’A2 i l’AP7 ja té una nova data de represa -i finalització- de les obres, segons va prometre la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, als municipis que formen part de la plataforma Connexió Ara, impulsada per l’Ajuntament de Castellbisbal.

Publicitat

Segons Cunillera, les obres es reprendran a finals d’any i, tot i que no va concretar més, duraran uns 18 mesos, que serviran per acabar-les de forma definitiva. Això situaria el final de les obres a mitjans de 2020, aproximadament, 14 anys després de començar-se.

Segons una nota publicada a la web de l’Ajuntament, des del consistori van lamentar davant Cunillera la manca d’informació a nivell local sobre l’estat d’aquest projecte, que consideren una “infraestructura de país imprescindible”. Per a Joan Playà, alcalde de Castellbisbal, “connectar aquestes dues importants vies de comunicació comportarà molts avantatges com ara la reducció del gran nombre de vehicles que circulen per les nostres carreteres locals, en direcció cap a Rubí o Molins de Rei, així com a la mateixa carretera de l’Estació”.

Publicitat

Les obres d’aquesta infraestructura, que es va començar l’any 2006 i es va aturar el 2010 amb represes intermitents, s’han convertit en una reclamació habitual dels municipis de la zona, amb Sant Andreu de la Barca i Castellbisbal liderant la majoria d’iniciatives. La darrera vegada que des del govern espanyol es va donar una data va ser el maig de 2017, quan es va assegurar que les obres es reprendrien aquell estiu i s’enllestirien a finals de 2018, calendari que no es complir.

A la reunió amb la delegada del govern espanyol hi van assistir els alcaldes de Castellbisbal, Martorell, Molins de Rei, Pallejà, El Papiol, Sant Andreu de la Barca i Sant Cugat, i així com els tinents d’alcalde de Rubí i Terrassa.

Publicat el 25 de Juliol de 2018 a les 15:00 per Vicenç Moliné

Author: Vicenç Moliné