El festival NYS torna a unir indústria i cultura amb més artistes locals

El festival NYS estrenarà demà i fins al cinc de juny la seva segona edició repetint l’exitosa fòrmula amb la que va nèixer; unir indústria i cultura en un maridatge que combina empreses i artistes locals i internacionals.

Publicitat

Així, empreses dels diferents polígons industrials de Castellbisbal, el municipi que més en té al Vallès Occidental, es converteixen en escenaris d’excepció per a artistes contemporanis, des de ballarins a músics, o sales d’exposicions per a mostres de fotografia, pintura o altres arts plàstiques.

Una de les novetats d’enguany, després de l’experiència d’èxit de l’any passat, és la major implicació dels organismes públics. Els alumnes de l’Institut que van decorar un contenidor logístic repeteixen a la programació però s’hi sumen els alumnes de l’escola de música, amb un concert a l’empresa FERCAM o les diferents escoles públiques del municipi, que decoraran un mural a l’empresa Purina.

Publicitat

A aquests s’hi sumen artistes locals com Oriol Pidelaserra, Anna Mimó o Gemma Sastre, que actuaran o exposaran les seves obres en diferents espais del festival, que enguany comptarà amb espais a una dotzena d’empreses com MANXA, CABA, FARO, TCR, AICSA, ESTEVA, ZARCA, JOTUN y Marín i Carbonell.

El festival començarà de forma oficial amb la conferència del fotògraf Joan Fontcuberta, que també és el comissari de l’exposició que acollirà la sala d’exposicions d’Els Costals, titulada Trepat. Un cas d’estudi de les avantguardes fotogràfiques.

Publicitat

Com l’any passat, el festival NYS proposa obrir les portes de les indústries locals, en la immensa majoria dels casos uns espais desconeguts per a la població de Castellbisbal, per promoure l’accés a la cultura fugint dels llocs convencionals, integrant a l’espectador i creant nous espais on totes les arts puguin derivar en coneixement i desenvolupament cultural.

  Share: