El director esportiu de la Penya Blaugrana, Marc Ciurans, viu la crisi del coronavirus des d’Osaka

El Marc que viu a Osaka des de fa una mica més d’un any, combina la seva activitat professional com a Director Metodològic i entrenador de L’Escola de la regió de Kansai al Japó amb la direcció esportiva de la Penya Blaugrana de Castellbisbal.

Publicitat

El 772.cat ha pogut contactar amb ell per veure de quina manera porta el fet de veure el que està passant a Castellbisbal des del Japó, on el confinament no és obligatori: “ja és difícil estar lluny de la teva família i dels teus en una situació normal, però sabent que aquesta situació és molt delicada, es porta bastant pitjor”.

El Marc ens explica que des del Japó la situació es viu amb incertesa, “sobretot perquè només ho pots llegir pels diaris, tot i que això no et fa està molt més tranquil”. Segons ens explica “ha estat dur perquè jo havia de gaudir de les meves vacances aquest març passant uns dies amb ells i el meu vol es va cancel·lar i no he pogut veure’ls i estaré molt més temps sense poder-los veure”.

Publicitat

Tot i això, els seus pares estan molt contents pel seu èxit professional i sobretot perquè la situació de la pandèmia es viu una mica millor al Japó. La població allà no està obligada a confinar-se. La conscienciació social, arran d’haver patit diferents crisis tant per terratrèmols, com tifons o fins i tot tsunamis, fa que molta gent actuï amb molta més disciplina i prengui més mesures de prevenció.

En aquest sentit les noves tecnologies ajuden al Marc diàriament, no només contactant amb els seus familiars i amics a Castellbisbal sinó també per poder coordinar l’equip local, la Penya Blaugrana de Castellbisbal.

Així, a través de videoconferència treballen diàriament amb l’Ivan Ciurans, coordinador de la Penya i germà del Marc, per mirar com va l’escola i què han de fer conjuntament amb els entrenadors. Tanmateix, estableixen videotrucades amb la junta per poder parlar de la situació i prendre les decisions entre tots.

El Marc Ciurans va començar com a jugador a Castellbisbal i va ser entrenador de la Penya Blaugrana des de la seva fundació. Tot i que anys més tard va marxar, no va poder refusar l’oferta per tornar com a Director Esportiu al club que l’havia fet entrenador.

La seva previsió és estar-s’hi un any més a Osaka, i continuar com a director tècnic de la Penya BlauGrana de Castellbisbal, club al qual no només el lliga un contracte, sinó els valors i la importància del treball en equip.