El desconfinament comença amb el permís per sortir amb infants menors de 14 anys

Avui ha entrat en vigor la primera mesura de desconfinament després d’un mes i mig d’estat d’alarma. Els nens i nenes de fins a 13 anys són el primer col·lectiu al que es permet sortir a passejar acompanyats d’un adult i seguint unes estrictes normes per mantenir el distanciament social que ha de frenar la pandèmia de coronavirus.

Publicitat

En primer lloc, només ho podran fer durant una hora al dia a partir de les 9 del matí -moment a partir del que ja s’han vist nombrosos nens passejant pels carrers del centre del poble- i fins les 9 de la nit i sempre acompanyats d’un adult, que pot acompanyar fins a 3 criatures sempre que siguin del mateix nucli familiar.

Està prohibit anar a parcs o instal·lacions espertives així com allunyar-se més d’un quilòmetre de casa. També es recomana l’ús de mascaretes, tot i que no és obligatori, i és important mantenir dos metres de distància amb qualsevol persona que es trobi pel carrer per mantenir el distanciament social.

Publicitat

Els joves d’entre 14 i 17 anys també tenen permís per sortir a fer les activitats essencials que poden fer els adults, com passejar el gos i anar a comprar, en el seu cas sense anar acompanyats.