El Departament de Salut detecta un brot de legionel·losi a Castellbisbal

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat avui que s’han detectat tres brots de legionel·losi al Vallès Occidental, un d’ells a Castellbisbal.

Publicitat

El brot, que també s’ha detectat a Rubí i Sant Cugat del Vallès, s’està investigant i a hores d’ara només se sap que ha afectat a cinc castellbisbalencs, 3 homes i 2 dones, d’entre 55 i 98 anys i que tot i haver necessitat hospitalització ja han estat donats d’alta a domicili.

Els afectats van començar a presentar símptomes entre el 10 de març i el 1 d’abril, segons ha informat la Generalitat, que segueix alerta per detectar nous casos, doncs el el període d’incubació de la malaltia pot ser fins a catorze dies, si bé fa més d’una setmana que no es detecta cap nou malalt.

Publicitat

A hores d’ara, la investigació està procedint a analitzar on han pogut contagiar-se els malalts i duent a terme  inspeccions a les instal·lacions de risc, com ara instal·lacions industrials de torres de refrigeració d’aigua, recollint mostres d’aquestes instal·lacions per analitzar. De moments els resultats disponibles són negatius, si bé en queden de pendents, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Segons ha explicat el Departament de Salut, la legionel·losi no es transmet d’una persona a una altra sinó per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols. En qualsevol cas, es pot beure i utilitzar per a la higiene personal i cuinar sense cap perill l’aigua d’abastament públic dels domicilis particulars així com beure de les fonts públiques. Les persones que tenen més risc són les fumadores, les que pateixen malalties cròniques que afectin al sistema immunitari, i les d’edat avançada.


  Share: