El Cicle de Nadal combina activitats tradicionals amb nous formats online per mantenir el màxim de programació


Publicitat

El Cicle de Nadal que cada any organitzen els departaments de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Castellbisbal s’ha adaptat a la situació actual de pandèmia combinant els formats presencials amb els actes online per mantenir al màxim la programació que tradicionalment acompanya les festes nadalenques.

En línea amb la política dels darrers mesos i d’acord amb la normativa vigent, els actes culturals en espais tancats on és factible controlar l’accès s’han mantingut, respectant les normes de seguretat i aforament permeses per la Generalitat. És el cas de l’obra de teatre El Brugarol o el concert Nadal Simfònic: Viatge a l’hivern del nord, celebrats a Els Costals el passat cap de setmana. Amb un format similar també es mantindrà el Concert de Cap d’Any amb la Cobla Sant Jordi del dia 1 de Gener, el concert familiar amb Macedònia o el Circus Show, ambdós el dia 2 de gener a Els Costals.

Publicitat

Altres activitats culturals no s’han pogut mantenir en format presencial i s’han traslladat al format virtual, agafant especial protagonisme en aquest sentit la web del Museu de la Pagesia, que recull videotutorials sobre com elaborar boles per l’arbre de Nadal o un tronc de Nadal en forma de Tió, celebrats en directe el passat cap de setmana. Aquest diumenge també acollirà un concert de en streaming de Corrandes de Nadal així com un altre taller gastronòmic el 2 de gener mostrant com preparar un tortell de Reis.

L’àrea de Joventut també ha traslladat al format online el seu gran acte d’aquestes dates, la festa de Cap d’Any que cada any omplía el Casal Cultural i Recreatiu per donar la benvinguda al nou any. Els que no vulguin encetar l’any nou sense música en directe es podran connectar al canal de Youtube de Castellbisbal Jove per seguir l’actuació de Delay DJ.

Les entitats també s’han adaptat per mantenir els actes presencials i després que l’Ajuntament decidís organitzar diverses haimes per que els infants entreguin les seves cartes als Reis Mags, ha autoritzat a l’Esplai Gatzara per que celebri el tradicional Tió de Nadal, que passarà a fer-se al pati de l’Esbarjo, on podran fer-lo cagar els infants que hagin reservat plaça. També van mantenir la tradició el club Potarojos Competició, que va repetir l’èxit de la seva recollida de joguines solidàries col·laborat amb la campanya “Cap nen sense joguina”.

Malauradament, la cavalcada de Reis d’enguany s’ha hagut de cancel·lar, així com el tradicional Quinto de Nadal que la Colla Gegantera celebra al Casal Cultural i Recreatiu.

Una altre de les activitats que es mantindran en format presencial son les exposicions organitzades a la sala d’exposicions d’Els Costals, on s’acaba d’inaugurar una mostra Viatge a la ciutat de l’infinit de Vicenç Ferrer, que repassa les fites de la seva fundació.