El centre de dia El Serral reobre extremant les mesures de seguretat per evitar contagis

Publicitat

El centre de dia per a la gent gran El Serral va reobrir la setmana passada després de gairebé quatre mesos tancat com a mesura preventiva per evitar contagis de Covid-19 entre els seus usuaris, un dels grups més vulnerables a la malaltía.

En aquest sentit, la reapertura s’ha fet extremant les mesures de seguretat pensades per prevenir contagis i d’una forma escalonada. Així, primer només s’hi ha donat accés als 10 usuaris amb un nivell de dependència més elevat. D’aquests, nou ja han tornat a fer ús de l’equipament, segons ha confirmat l’Ajuntament.

Publicitat

Amb l’objectiu de prevenir contagis, des de la regidoria de Serveis a les Persones apunten que ja van pensar la reobertura aplicant “les mesures més restrictives; només atenció diürna i suspensió de totes les activitats comunitàries i socials que es feien al centre”.

En aquest sentit, al centre només hi poden accedir les persones indispensables pel seu funcionament: personal intern i proveïdors amb els equips de protecció corresponents. Les famílies tampoc poden accedir excepte davant una urgència inevitable. També s’han incrementat les hores de neteja i s’ha contractat un segon servei de transport adaptat.

L’objectiu és que a l’agost el centre pugui donar servei a la trentena de persones que habitualment n’eren usuàries.