El bus a Can Santeugini i Costablanca incorporarà dues noves freqüències per als alumnes dels instituts

La línia del bus que uneix les urbanitzacions de Can Santeugini i Costablanca amb el nucli urbà (L2) incorporarà a partir del gener una nova freqüència amb l’objectiu de facilitar l’anada i la tornada de l’institut als alumnes d’aquestes urbanitzacions.

Publicitat

Els canvis començaran el dimecres 8 de gener, data en què es reprèn el curs escolar després de les vacances de Nadal, incorporant un altre vehicle complementari a l’horari del matí i al migdia, coincidint amb l’entrada i la sortida del jovent dels instituts.

La mesura arriba després que tant des de diverses formacions polítiques i des de les associació de veïns de Can Santeugini i Costablanca denunciessin que molts joves havien d’anar de peu en els trajectes d’anada i tornada a l’institut, amb el perill que això suposa en cas d’accident.

Publicitat

“Amb aquesta mesura volem evitar que en alguns trams del trajecte hi hagi menors d’edat que es vegin obligats a anar drets perquè ja no queden seients buits”,

De moment, l’ampliació del servei del bus urbà de les urbanitzacions a les hores d’entrada i sortida dels instituts es mantindrà fins que acabin les classes, segons ha explicat el consistori, que ho considera una “prova pilot”.

“De cara al proper curs escolar haurem d’analitzar com ha anat aquesta prova i valorar si és necessari o no tornar a fer un reforç del servei, tenint en compte el nombre potencial d’alumnes que s’hauran de desplaçar des de Costablanca i Can Santeugini als centres de secundària”, ha assenyalat l’alcalde, Joan Playà.

La mesura es va fer pública en el Ple municipal de dilluns, on es van aprovar els pressupostos municipals per al 2020, que inclouen un augment de 30.000 euros en la partida per a transport públic, diners que es destinaran a aquesta ampliació de freqüències de la L2.