El banc de sang recapta prop de 21 litres de sang a Castellbisbal

donantsang1Des de les cinc de la tarda fins les vuit del vespre de dissabte, es va fer una recollida de sang a la sala d’actes de l’Ajuntament, per on hi van passar 46 persones que van donat de forma altruista 450 ml. de la seva sang, sumant un total de 20,7 litres de sang recaptats. 4 d’aquestes 46 persones van ser nous donants.

Publicitat

Gràcies a aquestes i a d’altres centenars de donacions, actualment les reserves de sang es troben en un bon nivell. Però no s’ha d’oblidar que cada dia calen unes 1.000 donacions de sang per cobrir les necessitats dels malalts ingressats als hospitals de Catalunya. És per això que des del banc de sang i teixits remarquen que “hem de tenir en compte que tenim per davant la Setmana Santa, un període en què tradicionalment baixen les donacions. Com que la sang caduca, és important que les donacions siguin constants al llarg de l’any, ja que també ho és la demanda.

L’any passat es van fer 9 sessions de recollida de sang a la nostra vila, en que hi van participar 260 donants. Tanmateix, des del del banc de sang i teixits de Catalunya reconeixen que els donants castellbisbalencs són més de 260, ja que molts donen sang al centre fix de donació de la Mútua de Terrassa, en universitats o d’altres punts.

Publicitat

Publicat el 24 de març a les 9:00 per Albert Miralles.