El ball de la nit de Carnaval es trasllada del Casal a la Plaça de l’Església

2013-02-06 14.20.25El ball que cada any es celebra després de la rua de Carnaval es farà finalment a la Plaça de l’Església a l’aire lliure. Així ho ha decidit l’Ajuntament aquest matí després que “no s’hagi arribat a un acord per fer-ho al Casal”, on s’havia fet fins ara, segons han senyalat fonts del consistori.

Publicitat

El motiu darrere de la decisió és que el Casal, on s’havia de celebrar el ball segons el tríptic repartit per l’Ajuntament, no compleix totes les normatives de seguretat per celebrar aquesta mena de festes. L’Ajuntament ha intensificat els darrers dies les negociacions amb la junta del Casal però no s’ha pogut arribar a un acord per fer-hi la festa tot i que ja s’hi va celebrar la festa de Cap d’Any i els actes de la Festa Major d’hivern.

Segons ha senyalat l’Ajuntament en un comunicat publicat a primera hora de la tarda, els recents accidents en macrofestes, en referència al cas de Madrid Arena, “han generat una especial sensibilitat social que obliga als organitzadors d’activitats a extremar les precaucions i les mesures de seguretat”.

Publicitat

L’alcaldesa, Conxi Llurba, ha confirmat que la negativa del Casal a fer-hi la festa ha estat determinant i ha lamentat que el fred afecti un carnaval “on participen moltes famílies”.

Així, segons han explicat fonts del consistori, s’ha mobilitzat a la brigada i a diversos membres de l’Ajuntament per preparar tota la infraestructura per acollir el concert de la Tribu d’en Santi Arisa el dissabte a les 23 hores. Per acollir la festa, que s’allargarà fins les 3 de la matinada, ja s’esta preparant la tarima per l’espectacle i s’han encarregat els lavabos mòbils.

Sobre la possibilitat de buscar una alternativa coberta a la Plaça de l’Església com els diferents pavellons esportius del poble, des de l’Ajuntament asseguren que compten amb mancances similars a les del Casal, ja que han estat dissenyats per acollir esdeveniments esportius i no festes amb un miler de persones.

Publicat el 6 de febrer de 2013 a les 14:04 per Vicenç Moliné