Tribuna politica

Drets fonamentals i govern municipal

Com a govern municipal, els regidors d’Alternativa per Castellbisbal tenim la responsabilitat d’actuar en dos àmbits: per un costat el deure de treballar per Castellbisbal, donant compliment als compromisos adquirits amb els nostres veïns i veïnes. Per un altre, no podem callar i hem de fer sentir la nostra veu davant dels esdeveniments que estan succeint al nostre país.

Publicitat
piscines

Ens trobem els darrers mesos a Catalunya amb una sèrie d’actuacions del govern de l’Estat Espanyol amb violacions constants de drets fonamentals. Dret de reunió, dret d’opinió, llibertat d’expressió i ara el dret de sufragi. No parlem d’independència. Estem parlant del dret fonamental a expressar-nos mitjançant el nostre vot, parlem de votar.

El dret de sufragi és el dret més important que hi ha en tot ordenament jurídic, fent que tots els ciutadans siguem iguals. Aquest dret no pot entrar en conflicte amb cap altre dret, està per sobre de tot, perquè sense aquest dret no existeix la democràcia. Per tant, el que van decidir els ciutadans de Catalunya amb el seu vot el 21-D és intocable. Un ciutadà es pot veure privat de l’exercici del dret de sufragi només si ha comès un delicte que comporta com a pena accessòria la privació de l’exercici d’aquest dret. Un diputat, també.

Publicitat
Dental Gaudi

En la convocatòria d’eleccions del 21-D, tots els partits es van presentar amb unes llistes aprovades per la corresponent Junta Electoral i el Ministeri de l’Interior. Amb el Parlament de Catalunya constituït que els catalans vam votar el 21-D, quantes propostes de candidat a presidir la Generalitat tenen la majoria suficient, després de la ronda de consultes amb tots els grups parlamentaris?. La resposta és a la pregunta.

A Alternativa per Castellbisbal no rebem indicacions ni directives de cap partit. Som lliures. Aquesta llibertat de paraula i de fets té costos, però ens permet respondre sempre amb la màxima contundència a qualsevol violació de drets fonamentals de les persones que es produeixi, vingui d’on vingui; des de la nostra responsabilitat com a càrrecs electes i com a ciutadans lliures que som. Sempre estarem al davant de la defensa dels drets fonamentals, i ara del dret fonamental de sufragi també. Nosaltres a Alternativa per Castellbisbal, ara aquí, no estem parlant d’independència. Nosaltres estem parlant de que es respecti el que la gent ha votat.

Que el nostre silenci no ens faci còmplices.

Aquí, com a govern d’Alternativa, estem treballant tant fort com sempre per tal de millorar la qualitat de vida de la ciutadania de Castellbisbal. Ara ja comencen a ser realitat, o ho seran en els propers mesos, tota una sèrie d’actuacions entre les quals volem destacar alguns exemples.

Hem començat les obres de millora urbanística, dins del Pla per a la pacificació del trànsit, dels carrers d’Orient, Sant Marc, Miquel Blanch i Plaça del joc; ordenant els diferents usos de l’espai públic prioritzant el ciutadà per fer-lo més agradable.

En breu iniciarem les obres d’urbanització de l’accés a Can Campanyà pel polígon de can Estapé, amb la finalitat de poder impedir totalment l’entrada de camions a la zona residencial.

Durant el mes de març es començaran les obres de reparació de la instal·lació de l’enllumenat públic de can Campanyà, per tal d’arranjar les deficiències detectades en aspectes de seguretat, normativa i per millorar-ne el funcionament, amb noves llums de LEDs on calgui.

Pel govern d’Alternativa la qualitat de vida de la gent gran és sempre una prioritat constant. L’evolució demogràfica dels darrers anys no ha tingut l’atenció adequada des de l’Ajuntament, per tal de satisfer les noves necessitats de la gent gran. Abans de l’estiu passat ja vam començar a estudiar la resposta per aquesta mancança. En els pressupostos aprovats per aquest any,  incorporem els recursos econòmics necessaris per iniciar els treballs que hauran de donar pas a la construcció d’un equipament municipal destinat, exclusivament, a la prestació de serveis integrals dedicats a la gent gran. Tal com va dir el Sr. Alcalde el passat ple de gener, estem apunt de contractar un estudi per començar a donar forma a aquest equipament. No pensem en una clàssica residencia per a la gent gran, sinó en un equipament multiservei per satisfer la dinàmica, variada i flexible demanda de serveis de la gen gran de Castellbisbal del segle XXI.

La teulada de l’edifici de l’Ajuntament mereix una menció especial. Quan vam arribar al govern, els equips informàtics i les taules de la segona planta s’havien de tapar amb plàstics perquè quan plovia queia aigua a raig per les goteres que hi havia. A la sala d’actes les goteres també eren evidents a les parets per les humitats. Doncs bé, en una primera fase hem reparat les goteres de la teulada dels dos edificis. Ara, per tal d’optimitzar i anar un pas més enllà, en breu iniciarem la instal·lació de plaques solars d’energia fotovoltaica i, així, poder subministrar amb un cost de 0€ el 10% de la corrent que gastem a partir d’energia solar; amb els efectes mediambientals importants corresponents que també cal destacar.

Ja estem finalitzant la construcció dels horts urbans. Durant el mes de març tenim previst posar en marxa el procés per a la seva assignació als futurs usuaris, donant així resposta a una demanda dels ciutadans de Castellbisbal.

Estan apunt de començar les obres de reparació de la teulada del museu de la pagesia, amb problemes d’humitats degut al seu mal estat, que han perjudicat l’estructura de forma important.

I això només són alguns exemples que posen de manifest el nostre compromís, tant a nivell de Castellbisbal com a nivell de país.

Publicat el 2 de Febrer de 2018 a les 10:00 per Alternativa per Castellbisbal

Etiquetes
olivera

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top