Dos casos positius al centre de dia El Serral obliguen a tancar l’equipament

El centre de día El Serral ha registrat aquesta setmana dos casos positius de Covid-19, el que en aquesta mena de centres ja es considera un brot de coronavirus, pel que s’han activat els protocols i s’han fet proves PCR a tots els usuaris i treballadors alhora que s’ha tancat l’equipament 15 dies.

Publicitat

Segons ha informat l’Ajuntament, a principis de setmana es va detectar un positiu entre les treballadores del centre. Es va fer la prova a les quatre persones que havien estat en contacte amb ella i una d’aquestes proves també va donar positiu, mentre que una altra ha donat negatiu i s’està esperant el resultat de les dues restants.

La normativa per centres com El Serral estableix que dos casos ja són un brot, pel que s’han activat els protocols i aquest migdia s’han fet proves PCR a tots els usuaris i treballadors i s’ha tancat el centre durant, com a mínim 15 dies. Passat aquest periode, la reapertura dependrà del criteri de les autoritats sanitàries.

Publicitat

El centre de dia El Serral, que té entre els seus usuaris els col·lectius més vulnerables a la Covid-19, va reobrir al juliol amb noves mesures de seguretat per evitar contagis; es van cancel·lar les activitats comunitaries i es va restringir l’accès només a usuaris i treballadors. En un primer moment es va obrir només per a la desena d’usuaris amb un nivell de dependència més elevat, però a partir de l’agost es va reobrir per a la trentena d’usuaris del centre, segons va informar llavors l’Ajuntament.