Dolors Conde, nova alcaldesa de Castellbisbal

Conxi Llurba entrega el bastó d'alcalde a Dolors Conde
Conxi Llurba entrega el bastó d’alcalde a Dolors Conde

La socialista Dolors Conde ja és la nova alcaldesa de Castellbisbal després que hagi estat escollida en el ple extraordinar celebrat aquest vespre a una sala d’actes plena a vessar.

Publicitat

El ple, celebrat amb el relleu a l’alcaldia com a únic punt de l’ordre del dia, ha resultat en la victòria de Dolors Conde per deu vots a favor, els quatre de CIU i els sis del PSC. Per darrere ha quedat Mònica Pidelaserra, d’Alternativa, amb cinc vots, i Salvador Carmona, del PP i amb dos vots.

Abans, però, hi ha hagut uns breus parlaments dels representants de cada partit, començant pel PP. Els populars han repassat els dos anys amb Conxi Llurba d’alcaldesa i a part de demanar explicacions per fets com l’acte públic de balanç de la mandat celebrat als Costals, han felicitat a l’alcaldesa sortint per la seva energia i li han demanat a l’equip de govern que deixi participar més a l’oposició.

Publicitat

Alternativa, al seu torn, s’ha limitat a afirmar que el mandat de la nova alcaldesa es basa en la “traició” perpetrada per Conxi Llurba en el moment de trencar el pacte de govern acordat amb Alternativa després de les eleccions de 2011.

La sala d'Actes s'ha omplert per assistir al relleu a l'alcaldia. A primera fila, el líder del PSC, Pere Navarro
La sala d’Actes s’ha omplert per assistir al relleu a l’alcaldia. A primera fila, el líder del PSC, Pere Navarro

Els torns del PSC, de la mà del tercer tinent d’alcalde, David Vidal, i de CIU, representada per Conxi Llurba, s’han centrat en agraïr la feina feta pels companys de govern i els treballadors de l’Ajuntament, remarcant els objectius assolits durant aquests dos anys.

En referència a la seva homòloga del PSC, Conxi Llurba ha volgut tenir un agraïment especial per la seva succesora. “Estic contenta que Dolors Conde prengui el relleu. És una persona amb un gran sentit democràtic i això farà que sigui un relleu molt integrat”, ha assegurat.

La nova alcaldesa, que ha rebut de la mà de Llurba un dels bastons d’alcalde restaurats recentment i que simbolitzen la màxima responsabilitat municipal, també ha agraït la feina feta des que el PSC i CIU formen equip de govern, amb un reconeixement especial per la seva predecessora, a la que ha qualificat com “una dona molt valenta”. Ha tancat la seva intervenció amb un agraïment per la seva familia i, en especial, per la seva àvia i els valors que li va transmetre.

El relleu, després de dos anys amb la convergent Conxi Llurba ocupant l’alcadia, va ser pactat per CIU i PSC el gener de l’any passat, després que CIU trenquès el pacte de govern acordat amb Alternativa després de les darreres eleccions municipals.

A l’acte hi han assistit Pere Navarro, líder del PSC, Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, l’alcaldesa de Rubí, la primera tinent d’alcalde d’Ullastrell i el president del Consell Comarcal.

Publicat el 11 de juny de 2013 a les 22:50 per Vicenç Moliné

Author: Vicenç Moliné