Divendres entra en vigor la restricció del trànsit a l’Illa de Vianants

La restricció del trànsit a l’Illa de Vianants -només hi podran accedir els veïns que hi visquin o els comerciants que hi hagin registrat el seu cotxe a una base de dades habilitada per l’Ajuntament- entraran en vigor aquest divendres, segons ha fet saber l’Ajuntament als veïns afectats.

Publicitat

Els canvis, com es va avançar a l’hivern, impliquen diversos canvis en el sentit d’alguns carrers que ja s’han començat a reflectir en la senyalització, com és el cas del carrer Santiago Rusinyol. També canviaran de sentit el carrer Sant Mateu i el tram del carrer Pi i Margall entre aquest darrer carrer i el de l’Estació així com el carrer del Sol i el tram del carrer Major entre el carrer Ponent i el carrer del Sol.

De moment, encara no s’instal·laran els controls d’accessos amb càmeres, tot i haver-se inclós en el pressupost d’enguany, però l’accès a l’Illa de Vianants a partir del carrer del Sol i fins el carrer de l’Estació estarà restringit als cotxes dels veïns i comerciants, que n’hauran de tramitar l’autorització a través e la web de l’Ajuntament o presencialment al mateix consistori. De 7 del matí a 2 de la tarda també hi podran accedir els cotxes de càrrega i descàrrega.

Publicitat

“En un primer moment es posarà en marxa una campanya informativa de la mesura, que s’aplicarà de manera permanent un cop entrin en funcionament les càmeres de control d’accés que s’instal·laran properament al carrer Major”, apunta el comunicat difós per l’Ajuntament.

El pla de “pacificació” del trànsit impulsat per l’equip de govern busca reduir notablement el nombre de cotxes que circulen pel Carrer Major i l’entorn de la Plaça de l’Església per fer l’espai més atractiu per als veïns. Els comerciants, però, no ho veuen amb bons ulls i han demanat a l’Ajuntament mesures per reduir l’impacte que puguin tenir en els seus negocis aquests canvis. Un d’ells és la conversió de la Zona Blava en Zona taronja, aprovada al Ple municipal d’abril.

L’aplicació dels canvis coincideix amb la finalització de les obres a la plaça del Joc i al carrer Orient, treballs que ja van obligar a canviar el sentit de la circulació al carrer Major entre aquest carrer i la Bassa, un primer avançament dels canvis previstos per l’Ajuntament.

Publicat el 11 de Juny de 2018 a les 11:00 per Vicenç Moliné

 

 

Author: Vicenç Moliné