Detingut un home per un robatori en un domicili de Santa Teresita

La Policia Local ha detingut aquest dilluns a la matinada un home com a presumpte autor del robatori a un domicili de la urbanització de Santa Teresita. L’home tenia una ordre de cerca i captura d’un Jutjat de Santander, segons ha comunicat l’Ajuntament.

Publicitat

La Policia Local l’ha pogut detenir al camí de terra que dóna accés a l’àrea de servei de l’AP-7 després de rebre l’avís dels veïns que han pogut veure com entrava a la casa i per on havia fugit.

Durant els mesos de juliol i agost, aprofitant les vacances d’estiu, s’acostumen a incrementar els casos de robatori amb força, tot i que durant el passat 2020 es va produir un descens significatiu a causa dels confinaments provocats per la pandèmia COVID-19. Aquest 2021, amb l’alleugeriment de les mesures restrictives, es torna a veure com la corba torna a pujar passant de 38 robatoris (març 2020) als 66 registrats durant el mes de març d’enguany, segons la darrera dada publicada al visor de dades delinqüencials corresponents a l’Àrea Policial Bàsica de Rubí (ABP Rubí) de la que forma part Castellbisbal.

Publicitat

En aquest sentit, és important recordar els consells de seguretat al domicili tant per estar més segurs a casa com per dissuadir els possibles lladres. Entre ells, no obrir la porta a persones desconegudes, demanar la identificació a les empreses de subministrament com ara aigua, llum o electricitat i, si cal, trucar les corresponents companyies per verificar l’autenticitat de les dades, són algunes de les mesures a tenir en compte per estar més segurs a casa.

En cas de marxar de vacances, també cal evitar comentar els nostres plans amb gent desconeguda o penjar detalls del viatge a les xarxes socials per tal que no aprofitin per entrar quan no hi som.