Detectats 8 nous casos positius de Covid-19 a Castellbisbal en una setmana

La setmana passada es van registrar a Castellbisbal 8 nous casos positius de Covid-19, segons les dades que fa públiques el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Juntament amb aquests positius, es van registrar en només una setmana 79 casos sospitosos.

Publicitat

La xifra de positius iguala el nombre de casos que es confirmaven de mitjana les primeres setmanes de la pandèmia al municipi -malgrat que en aquell moment no hi havia proves PCR disponibles i molts casos no es podien confirmar- i la de sispitosos supera amb escreix les detectades els darrers mesos.

Segons ha confirmat la regidora de Salut, Gemma Margarit, el CAP ara mateix comptabilitza a Castellbisbal un total de 10 casos actius, els vuit de la setmana passada i dos detectats a principis de juliol.

Publicitat

Tot i l’augment de la darrera setmana, des de l’Ajuntament afirmen que no es pot parlar de rebrot doncs per considerar-se com a tal, hi ha d’haver com a mínim tres casos relacionats entre ells. “A dia d’avui s’estan realitzant les probes als contactes de l’últim cas positiu, la resta d’estudis de contacte han estat negatius”, ha explicat la regidora de Salut, recordant que la darrera setmana el CAP va realitzar prop de 60 proves per diagnosticar el Covid-19.

Dilluns, l’alcalde Joan Playà va insistir en la necessitat de respectar les mesures d’higiene i prevenció de contagis a través d’un ban d’alcaldia. El missatge és similar al de la darrera carta oberta a la ciutadanía, on demanava complir l’obligatorietat de portar mascareta. L’Ajuntament també ha adoptat altres mesures per evitar focus de contagis, com tancar el parc de l’Ermita a les nits, en línea amb la recent prohibició per part de la Generalitat de fer “botellón” al carrer, amb multes de fins a 15.000 euros.