Detectat el primer niu de vespa asiàtica a Castellbisbal

El primer niu de vespa asiàtica a Castellbisbal ha aparescut a la llera del riu Llobregat, on els Agents Rurals de la Generalitat han confirmat que han trobat una colònia d’aquesta espècie invasora prop de la confluència amb la riera de Rubí.

Publicitat

Tot i que és el primer niu confirmat, ja s’havien detectat exemplars d’aquesta vespa al nucli urbà i zones properes, com l’exemplar que es veu a la fotografia detectat a mitjans de setembre.

En cas de trobar un exemplar o un niu, la recomanació de l’Ajuntament és contactar amb els serveis tècnics municipals de Medi Ambient per correu electrònic a mediambient@castellbisbal.cat o trucant al 93 772 02 25. S’avisarà als Agents Rurals i, si es tracta d’un niu, es procedirà a retirar-lo.

Publicitat

La vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) és una espècie invasora que viu originàriament a la Xina, el nord de l’Índia i Indonesia. Va introduir-se a finals del 2004 a França, al port de Bordeus, a través d’un container que venia de la Xina. Posteriorment es va estendre per tot el sud de França i l’any 2007 es van detectar els primers nius de l’espècie a Sant Feliu de Guíxols.

 

Author: Vicenç Moliné