Demanen 56 anys de presó per l’home que va posar un explosiu en una excavadora d’una obra a Castellbisbal

El judici a l’home que va intentar atemptar contra els seus excompanys de feina en una obra de Castellbisbal ha començat aquest dijous, després de més d’un any dels fets. L’acusació demana 56 anys de presó per quatre intents d’homicidi -un per cada un dels treballadors de l’obra- i danys així com per la tinença il·lícita d’artefacte incendiari,

Publicitat

L’incident es va produir quan l’home, de 45 anys i veí de l’Hospitalet de Llobregat, va ser acomiadat de l’empresa que operava l’excavadora i, com a venjança, hauria col·locat un artefacte explosiu casolà en una de les excavadores de l’obra on treballava, programant-lo per explotar quan els seus companys hi estiguessin treballant.

Per sort, els treballadors el van detectar abans no escaltés i van avisar als Mossos d’Esquadra, que el van desactivar amb l’ajuda dels Tedax-NRBQ, la unitat especialitzada en explosius.

Publicitat

En un primer moment, els Mossos van sospitar d’un veí de la zona però a l’analitzar l’artefacte van trobar petjades dactilars, entre les que van identificar-ne només una, la d’un treballador acomiadat vuit mesos abans. En un escorcoll del seu domicili hi haurien trobat material electrònic com el que havia de detonar l’artefacte però cap resta d’explosius.

Amb tot, l’acusat nega estar darrere la col·locació de la bomba i senyala les empremtes dactilars sense identificar de l’artefacte, recordant que l’empresa havia treballat anteriorment en una masía que funcionava com a plantació de marihuana, segons han informat agències que han seguit el cas.