Deixadesa a la Illa Esportiva: Manca d’una política coherent i vigilància

La manca de manteniment i vigilància de la Illa Esportiva està tenint una afectació negativa en la preservació d’un espai destinat, en principi, a la pràctica de l’esport. La permissivitat del govern ha facilitat la degradació de les instal·lacions i la proliferació d’actituds incíviques en el seu entorn.

Publicitat

El govern d’Alternativa tolera la utilització lliure del camp de futbol, sota la premissa de voler afavorir la pràctica de l’esport i reivindicar el fet, d’altra banda no debatut, de la titularitat pública de l’Illa Esportiva, propietat de tots i totes els castellbisbalencs. Però, precisament, aquesta permissivitat ha generat situacions injustes. Al mateix temps que l’Ajuntament permet que qualsevol pugui accedir al camp de futbol, manté una taxa pel seu ús. És a dir, alguns ciutadans accedeixen a l’ús del camp pagant i altres ho fan gratuïtament. Quin es el criteri que s’utilitza per diferenciar uns ciutadans dels altres?

La política de l’actual Ajuntament està mancada de coherència i acaba generant discriminació entre els ciutadans, per aquest motiu el grup socialista reclama una política que ho eviti. Si optem per una política de “portes obertes”, ho ha d’esser per tothom, i possiblement no únicament pel futbol, sinó també per altres serveis, com la piscina municipal o el pavelló en l’àmbit de l’esport, però també la biblioteca municipal i les escoles en l’àmbit educatiu. Si els equipaments es regulen amb uns horaris i accessos és precisament per garantir la seva preservació i que les instal·lacions siguin les adequades pel gaudi de la ciutadania.

Publicitat

Si ans al contrari optem pel manteniment de les taxes en front el lliure accés, cal garantir que tots els castellbisbalencs tinguin els mateixos drets i obligacions.

La deixadesa del Govern també ha permès l’augment de la brutícia, que afecta de forma preocupant al camp de futbol sala, on hi ha una manca evident de neteja. Així mateix la manca de vigilància d’alguns espais, com els vestuaris, és aprofitada per algunes persones per duu a terme comportaments incívics (fumar substancies nocives per la salut) unes actituds que, de forma incomprensible i injustificada, es practiquen prop de menors.

Per tant, instem, amb urgència, a que el Govern d’Alternativa garanteixi que els nens i nenes de Castellbisbal podran practicar esport de forma saludable, sense esser testimonis d’actituds incíviques, allunyades dels valors que representen l’esport i les necessitats que reclamen una vida saludable. No és suficient contractar a educadors de carrer per evitar comportament incívics, cal vigilància i sancions, si fos necessari. Les actituds incíviques mostren un menyspreu envers l’espai públic i la convivència; menyspreu que cap govern pot tolerar.

Tribuna política publicada pel PSC Castellbisbal el 9 de setembre de 2018 a les 19:45

Author: Vicenç Moliné