Declarat un episodi d’alta contaminació atmosfèrica al superar-se els límits de partícules PM10

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi climàtic de la Generalitat de Catalunya ha declarat un episodi ambiental de contaminació atmosfèrica per l’alta concentració de partícules PM10 a la conurbació de Barcelona, que inclou Castellbisbal, i a les Terres de Ponent.

Publicitat

Tot i que l’episodi es va declarar el 17 de gener, els nivells a l’estació de mesura més properes a Castellbisbal, la de Sant Andreu de la Barca, no ha superat el llindar dels 50 µg/m³ fins avui, quan s’ha situat en 59 µg/m³, el segon nivell més alt de tota l’àrea metropolitana, només superat per Mollet del Vallès. La previsió a 24 hores és que que els nivells es mantinguin elevats, pel que es podria allargar encara més l’episodi.

Un episodi ambiental d’alta contaminació de l’aire és una situació en què les condicions atmosfèriques són desfavorables per a la dispersió i la ventilació, la qual cosa fa que la concentració d’algun contaminant augmenti tant que pot arribar a superar els valors límit establerts per la legislació.

Publicitat

Durant un episodi ambiental de contaminació atmosfèrica es recomana no fer esforç físic a l’aire lliure i prioritzar l’ús del transport públic. També es prohibeix la crema de matolls i restes vegetals.