Contractes menors

Caure en la infàmia, per part del grup d’Alternativa, quan trenquen un pacte de govern (vegeu l’acord adjunt), de fer creure a l’opinió pública que és ERC qui l’ha trencat, és normal; així com ho és arrossegar-hi els companys del PSC, que es freguen les mans amb tota aquesta qüestió.

Publicitat

Davant, però, d’una de les excuses principals per fer fora el Regidor de Promoció Econòmica, cal comentar què són contractes menors…

Segons diu la Llei de contractes del sector públic, R.D.L 3/2011, a l’article 138.3 publicat en el Boletín Oficial del Estado (vegeu BOE adjunt) el 16/11/2011, pàgina 80:

Publicitat

“Els contractes menors es poden adjudicar directament a qualsevol empresari amb capacitat d’obrar i que disposi de l’habilitació professional necessària per realitzar la prestació, complint les normes que estableix l’article 111.

Es consideren contractes menors els contractes d’un import inferior a 50.000 EUR quan es tracti de contractes d’obres, o de 18.000 quan es tracti d’altres contractes, sense perjudici del que disposa l’article 206 en relació amb les obres, serveis i subministraments centralitzats en l’àmbit estatal”

Per tant, van ser correctes els contractes menors per valor inferior a 18.000 EUR que, en exercici de la seva responsabilitat, va fer el regidor?

Sí, van ser correctes a dreta llei.

Tenia l’obligació el regidor de demanar tres pressupostos i d’acceptar el més barat?

No. Al ser un contracte menor, la llei no l’obliga a demanar tres pressupostos. L’Ajuntament de Castellbisbal recomana que es faci tot i que la regidoria no té cap obligació d’acceptar l’oferta més barata.

Aleshores, si demanar tres pressupostos i acceptar l’oferta més econòmica no són cap obligació sinó només una recomanació, què és el que va fer malament el regidor de Promoció Econòmica ?

Res, senzillament es vol fer creure que tenia l’obligació de demanar tres pressupostos, quan no la tenia ja que es tractava d’un contracte menor.

Això corrobora el fet que aquest argument i d’altres que han esgrimit per al cessament del nostre regidor de Promoció Econòmica han estat falsos i intencionats per trencar el pacte unilateralment i perpetuar en el poder l’actual alcalde dos anys més.

És intolerable que Alternativa trenqui el pacte de govern, però ho és més encara que intenti imposar, a l’Executiva d’ERC-Castellbisbal, el nou alcaldable. Davant de possibles problemes, el que s’ha de fer és sempre parlar-ne i trobar la millor solució possible, i no estripar les cartes i tirar pel dret quan tens un pacte escrit i signat.

Aquest fet demostra la irresponsabilitat i la manca de paraula davant d’un pacte signat de l’alcalde Joan Playà. Alhora, posa de manifest la incapacitat de gestionar regidories tan importants com són Recursos Humans o bé Urbanisme i Patrimoni Urbà per part del regidors  Joaquim Sardà i Salvador Segura respectivament, sempre amb la connivència del comportament histriònic de la Susanna Solé.

La incompetència per gestionar les seves pròpies regidories ha fet que busquin mala gestió en la Regidoria de Promoció Econòmica, -que és, de fet, una de les que té més projecció directa en el poble- quan en realitat és tot el contrari.

Publicat el 21 de juliol de 2017 a les 12:00 per ERC Castellbisbal